Наш Віталій Лола – на з`їзді

Минулого тижня в Києві проходив VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України, який підбив підсумки роботи організації за п’ять років. У роботі заходу від Запорізької області взяли участь: голова Запорізької обласної організації профспілки працівників освіти та науки Надія Гринь та  її заступник Юрій Юдін, а також голова профспілкового комітету Бердянського державного педагогічного університету Віталій Лола, якого було обрано членом Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України (див. світлини).

HvoDWby0--Q

Із виступів делегатів з’їзду прозвучало, що за ініціативою та наполегливістю профспілки було не допущено змін низки законів, постанов Верховної Ради України, що передбачали звуження соціально-економічних інтересів працівників галузі.

i9sIBaHaY0I py0PJw3-QHQ RMuQ7jwE_uI

Спільними силами обласних ланок заблоковано наміри влади збільшити показник кількості студентів на 1 викладача до 18 осіб. Збережено нормативи визначення кількості ставок викладачів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації й не допущено їх передачі на фінансування з місцевих бюджетів. Опротестовано низку запропонованих Кабінетом Міністрів України заходів «шокової терапії».

Після ґрунтовного обговорення доповідей, внесення конструктивних пропозицій та відкритих дискусій, з’їзд затвердив звіт про п’ятирічну роботу Профспілки щодо соціально-економічного захисту прав освітян України, молоді, яка здобуває освіту, ветеранів педагогічної праці в умовах змін суспільно-політичного життя країни та визначив основні напрями діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на наступні 2016-2020 роки.

Відбулися вибори голови Профспілки та його заступників. Головою Профспілки працівників освіти і науки України шляхом відкритого голосування обрано Георгія Труханова, заступниками голови – Любов Гарбаренко та Сергія Романюка.

«Університетське Слово»
(за матеріалами профкому БДПУ)
Світлини з архіву профкому


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print