Зустріч з європейськими гостями

Україна впевнено рухається у європейському напрямку і наш університет не є винятком. 30 жовтня у головному корпусі відбулася зустріч студентського самоврядування БДПУ з представниками європейської делегації. На зустрічі були присутні керівник Групи підтримки України Пітер Вагнер, журналісти іноземних видань і представники ЄС та Європейської Комісії.

Продовжити читання “Зустріч з європейськими гостями”

Іще довго не забути цього вдалого дебюту!

Проректор з науково-педагогічної освіти, доцент Вікторія Ліпич, вітаючи учора першокурсників-дебютантів факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв, не скупилася на похвалу, назвавши їхнє феєричне пісенно-танцювальне дійство «надзвичайно вдалим дебютом»!

Продовжити читання “Іще довго не забути цього вдалого дебюту!”

Продовжуємо святкувати Геловін

Сьогодні, 30 жовтня о 13 годині, студенти-журналісти першого курсу спробували себе у ролі справжніх фотографів. Позувала для студентів запрошена модель, яка була вдягнена у костюм клоуна Пенівайза, із фільму “Воно”. Тематична фотосесія збадьорила першокурсників, адже це був їх дебют у портретній зйомці зі стилізованою моделлю. Дівчина, яка позувала, була вражена майстерністю фотографів-початківців та рясністю ідей ще не зовсім досвідчених студентів. По закінченню зйомки вона подякувала присутнім за атмосферу та приємно проведений час.

Продовжити читання “Продовжуємо святкувати Геловін”

Відлуння історії

30 жовтня 2019 р. студенти БДПУ провели унікальну інтерактивну екскурсію на міському кладовищі № 1 під назвою «Відлуння історії». Мета проекту – привернути увагу до локальної історії, показати сучасникам особливості життя міста періоду ХІХ–ХХ століття. В екскурсії взяли участь духовенство Бердянської єпархії, представники влади, викладачі та студенти БДПУ, місцеві ЗМІ.

Продовжити читання “Відлуння історії”

Чарівні мелодії знов підкорюють серця

Упродовж останніх років Бердянськ стає привабливим майданчиком для проведення різноманітних фестивалів, творчих мистецьких конкурсів та інших культурно-масових заходів. І цьому сприяють не лише гостинність нашого міста і краса морських пейзажів, а й забезпеченість облаштованими за сучасними вимогами концертними залами та відповідною інфраструктурою. Стосовно мистецьких конкурсів – зростає не лише їх кількість, але й географія учасників та представництво членів журі.

Продовжити читання “Чарівні мелодії знов підкорюють серця”

Студентка-філологиня про участь у навчальний програмі “Study Tours to Poland”  

Цієї осені студентка групи 4 АМЛ факультету філології та соціальних комунікацій Дар’я Сластьонова взяла участь у міжнародній студентській навчальний програмі “Study Tours to Poland”. Загальна кількість поданих заявок була 4444, і тільки 150 студентів було відібрано для відвідання з навчальним візитом одного з десяти міст Польщі. Наша студентка пройшла конкурсний відбір і разом з шістьма учасниками з України побувала у місті Новий Сонч. Після повернення Дар’я поділилася своїми враженнями від програми.

Продовжити читання “Студентка-філологиня про участь у навчальний програмі “Study Tours to Poland”  “

Ще одна зустріч для майбутнього мистецьких спеціальностей БДПУ

У рамках проведення профорієнтаційної роботи 29 жовтня 2019 р. заступник декана факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Бердянського державного педагогічного університету В. В. Бурназова, завідувач кафедри теорії і методики навчання мистецьких дисциплін О. В. Мартиненко зустрілися з учнями та випускниками музичної школи №3 м. Маріуполя (директор Куватов О.М.), які виступили з ініціативою відвідати наш заклад освіти та ближче познайомитись зі студентами спеціальності «Музичне мистецтво», «Хореографія», викладачами кафедри.

Продовжити читання “Ще одна зустріч для майбутнього мистецьких спеціальностей БДПУ”

Народжена, щоб співати

29 жовтня у Міському палаці культури відбувся благодійний концерт для збору коштів на лікування Марії Шеховцевої. Майже все своє життя дівчина бореться із важким захворюванням. Тому для неї студентка Бердянського державного педагогічного університету Дар’я Ілікчиєва організувала цей захід.

Продовжити читання “Народжена, щоб співати”

Восьмий Міжнародний Симпозіум з Мультидисциплінарного Вивчення Пам‘яті (Мексика)

17-18 жовтня 2019 р. у м. Пуебла (Мексика) пройшов вже восьмий Міжнародний Симпозіум з Мультидисциплінарного Вивчення Пам‘яті (8-й SIMEM), співорганізаторами якого традиційно виступили Інститут соціальних і гуманітарних наук «Альфонсо Велес Плієго» Заслуженого Автономного Університету Пуебла (Мексика) і Науково-дослідний інститут Історичної урбаністики БДПУ. Цьогорічна тематика – «Колективна пам’ять та емоції».

Продовжити читання “Восьмий Міжнародний Симпозіум з Мультидисциплінарного Вивчення Пам‘яті (Мексика)”