Стартує ювілейний конкурс

Згідно з Указом Президента України від 30 вересня 2010 року               № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, з метою підвищення загальної мовної культури на базі факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету вже традиційно проводиться цей конкурс.

Продовжити читання “Стартує ювілейний конкурс”

Тріумф бердянських програмістів

Команда факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти вперше в історії Бердянського державного педагогічного університету виборола 1 місце і стала чемпіоном України серед студентів із спортивного програмування. Багато років ми йшли до цього, і нарешті – це здійснилося! Фінальні змагання відбулися 9 жовтня в Одесі, де виступали кращі команди ведучих вишів  усієї Україні – переможці регіональних і обласних конкурсів 2019 року. В кінцевому рахунку наша перша команда під керуванням капітана Євгена Заволоки перемогла як серед всіх 40 педагогічних, так і серед технічних і національних  університетів країни! Це черговий раз вказує на високий рівень викладання інформатики і комп’ютерних технологій в нашому університеті, як і багатьох інших наук, і для цього не обов’язково їхати в далекі краї, а можна дійсно отримати найкращу вищу освіту в нашому місті при достатньому бажанні і наполегливості під керівництвом досвідчених викладачів і науковців.

Продовжити читання “Тріумф бердянських програмістів”

День юриста на Гуманітарно-економічному факультеті

8 жовтня, у День юриста, на гуманітарно-економічному факультеті відбулася урочиста посвята студентів 1ПР групи в студенти-правники БДПУ. Святковий захід перетворився на майже театралізовану виставу з елементами судового трилеру. Було імітовано повноцінний судовий процес, по завершенні якого студенти-першокурсники були «покарані» чотирма роками «суворого» навчання  в БДПУ, а також отримали сувенірні значки із зображенням гербу гуманітарно-економічного факультету.

Продовжити читання “День юриста на Гуманітарно-економічному факультеті”

Містерія класичної музики…

З нагоди Міжнародного дня музики, що припадає на початок жовтня, к. пед. н., доц. Халабузар О.А. підготувала та провела відкрите інтерактивне заняття «Famous Composers». Зачаровані музичним мереживом класичної музики, учасниками заходу стали студенти 3 курсу ФППОМ, які виказали свою прихильність музі Евтерпі, обравши спеціальність «Музичне мистецтво».

Продовжити читання “Містерія класичної музики…”

Свято гуманної професії

Щорічно в Україні у першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають працівники освіти. Це день яскравих квітів, щирих привітань та душевних слів вдячності.

У п’ятницю, 4 жовтня в актовій залі головного корпусу Бердянського державного педагогічного університету відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

Продовжити читання “Свято гуманної професії”

У сфері відносин ЄС та України

На початку жовтня у Києві проходив ІІІ Форум мереж ЄС та Єврошколи, в якому взяла участь студентка 4-го курсу гуманітарно-економічного факультету Юлія Капустєнко. Унікальність цьогорічного заходу в тому, що він зібрав під своєї егідою близько 200 учасників, серед яких були представники бібліотек, інформаційних центрів, євроклубів України та випускники Єврошкіл усіх сесій.

Продовжити читання “У сфері відносин ЄС та України”

Хто головний серед майбутніх соціальних працівників?

9 жовтня здобувачі вищої освіти зі спеціальності Соціальна робота старших курсів факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти за ініціативи куратора 103 СР групи Анастасії Попової провели інтелектуально-розважальне шоу «Хто головний?» для першокурсників спеціальності.

Мета заходу – знайомство першокурсників зі старшокурсниками в неформальній атмосфері, розкриття їх творчих та лідерських якостей, а також підняття рівня обізнаності про факультет та університет.

Ведучими заходу були здобувачі вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» Наталя Рибнікова та Антон Сердюченко, а суддею  доцент Сергій Улюкаєв.

За результатами 7 раундів запеклої та інтелектуальної боротьби перемогла команда дівчат першого курсу у складі Олександри Нефедчеко, Єлизавети Давидхан, Анастасії Клименко.

Приємною винагородою для всіх учасників та організаторів заходу стала спільна гра в боулінг.

 

Антон Сердюченко,
здобувач ІІ рівня ВО

зі спеціальності «Соціальна робота»
Світлини з архіву кафедри