У БДПУ відкрито лабораторію фізичної реабілітації

У шаленому ритмі нашого життя є час для розвитку та вдосконалення. У  стінах рідного Бердянського державного педагогічного університету ми невпинно прагнемо власного зростання при всебічній  підтримці з боку ректорату. Сьогодні, 4 листопада, об 11:00 відбулося урочисте відкриття лабораторії «Кабінет фізичної реабілітації».

Продовжити читання “У БДПУ відкрито лабораторію фізичної реабілітації”

Першого листопада – День народних будителів!

Болгари  мають такий національний феномен, як День народних будителів. Це не тільки день писемності, культури, а й день родової пам’яті, боротьби народу проти рабської покори. Відомо, що у роки рабства повстання не стихають, що хайдутсво (розбійництво) та четничество (бунтарство) розгулювали по землях Болгарії, але також відомо, що у монастирських келіях пишуть дамаскіни (богословські твори) і що рука монаха зі святих лісів – Іоана Рильского окреслила зорю пробудження свого народу словами  «О, нерозумний іроде! Чому соромишся  називатися болгарином!». Цим  будительским закликом хилендарський вестоносець і тисячі його послідовників йдуть будити, хрестити не невідому землю, не невідомий народ, тому що ”И ми мали царів, патріархів, ми хрестили цілий слов’янський род.

Продовжити читання “Першого листопада – День народних будителів!”

Друга Міжнародна наукова конференція в Братиславі

Цієї осені відбулася 2-га Міжнародна наукова конференція, в організації якої активну участь брав Бердянський державний педагогічний університет!

Продовжити читання “Друга Міжнародна наукова конференція в Братиславі”

#ДокиСвітло

«Дозвольте розповісти історію, яка пройме до кісток,

Про те, що довелось побачити…»

(Iron Maiden, пісня «Танець сперті».

Епіграф до роману Макса Кідрука

«Доки світло не згасне назавжди»)

У суботу 2 листопада студенти факультету філології та соціальних комунікацій разом з викладачами кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства відвідали презентацію книги Макса Кідрука «Доки світло не згасне назавжди» у Мелітополі.

Продовжити читання “#ДокиСвітло”

Святкування хелловіна на факультеті психолого-педагогічної освіти  та мистецтв БДПУ

Як переконують дослідники, у ніч на 1 листопада грань між потойбічним світом і нашою реальністю стає майже непомітною. Є різні погляди на те, чи варто святкувати Хелловін, але студенти другого та четвертого курсів спеціальності 013 Початкова освіта під керівництвом викладачів кафедри початкової освіти: доцентки Олени Малицької та ст. викл. Ольги Качерової – спробували творчо представити власне бачення. Вони задекорували рекреаційний простір на третьому поверсі 5-Б корпусу університету, прикрасили кажанами, павутинням, павуками – дуже багато всього страхітливого, а на вході до цього помістили відьму з мітлою.

Продовжити читання “Святкування хелловіна на факультеті психолого-педагогічної освіти  та мистецтв БДПУ”

Зустріч з провідними фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру

30 жовтня 2019 р. в БДПУ викладачі кафедри прикладної психології та логопедії організували та залучилися до зустрічі здобувачів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта з провідними фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» БМР.

Продовжити читання “Зустріч з провідними фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру”