Наш Дмитро – «Студент року -2019»

  Викладачі та студенти гуманітарно-економічного факультету щиро вітають магістранта спеціальності «Історія та археологія» Дмитра Кіосова з перемогою у обласному конкурсі «Студент року-2019» (номінація «Студент – лідер студентського самоврядування року»).

Продовжити читання “Наш Дмитро – «Студент року -2019»”

Шість тижнів у Новій українській школі

  З 16 вересня по 26 жовтня 2019 року студенти 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв Бердянського державного педагогічного університету проходили педагогічну практику в початковій школі закладів загальної середньої освіти міста, району та області.

Продовжити читання “Шість тижнів у Новій українській школі”

Разом до саморозвитку

  31 жовтня 2019 року на кафедрі української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ пройшло засідання читацького клубу. Обговорювали роман відомого англійського письменника, лауреата Букерівської премії Джуліана Барнза «Відчуття закінчення».

Продовжити читання “Разом до саморозвитку”

Плідна співпраця із вчителями музичного мистецтва нашого міста

  Наприкінці жовтня на базі Бердянської загальноосвітньої школи №3 доцентка кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін  Анетта Омельченко та студенти спеціальності «Музичне мистецтво» взяли участь у методичному семінарі для вчителів музичного мистецтва міста Бердянська. Вони виступили з доповіддю «Музичний розвиток учнів початкової школи».

Продовжити читання “Плідна співпраця із вчителями музичного мистецтва нашого міста”

Прес-реліз

  12 листопада 2019 року о 14.30 у малій актовій залі  (ауд. 5в20) Бердянського державного педагогічного університету відбудеться урочистий захід «Мово моя, душа голосна України», приурочений Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, організований кафедрою української мови та славістики факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ. Мала актова зала університету збиратиме гостей, аби привітати їх із національним торжеством та потішити розважальною концертною програмою.

Мета заходу: підкреслити важливу роль української мови в консолідації суспільства, підтримувати вивчення і розвиток рідної мови, популяризувати її красу, багатство та літературну довершеність; виховувати інтерес до рідного слова як неоціненного духовного багатства, в якому живе народ, передає з покоління в покоління мудрість і славу, культуру і традиції.

У підготовці заходу візьмуть участь студенти факультету філології та соціальних комунікацій і запрошені гості – зразковий театр естрадної пісні «Овація», ансамбль ложкарів «Джерельце», вихованець музичної школи класу духових інструментів, учень гімназії №3 «Сузірˊя» Вишневський Георгій, студенти спеціальності «Хореографія» факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв та народний інструментальний ансамбль «Барвисті музики».

У День української писемності та мови традиційно в університеті розпочнеться Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, ініційований меценатом і громадським діячем Петром Яциком, українцем, який емігрував до Канади, проте фінансував дослідження з українознавства.

Запрошуємо всіх шанувальникам рідного слова!

Ніч у БДПУ

  У рамках вивчення навчальної дисципліни «Методика навчання історії педагогіки у закладах вищої освіти» доценти кафедри педагогіки Олена Голуб та Олександр Голік організували відвідування студентами першого і другого курсу магістратури факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв університетського заходу «Ніч у БДПУ».

Продовжити читання “Ніч у БДПУ”