Сила, мужність та здоров`я!

  Зовсім не дивно та цілком зрозуміло, що саме такі теми стали пріоритетними в нинішньому дебютному виступі першокурсників факультету фізичної культури, спорту та здоров`я людини. Адже студенти саме цього факультету, починаючи з першого дня свого перебування в стінах рідного університету, покликані бути взірцем не тільки в спортивних досягненнях, а й здорового способу життя…

Продовжити читання “Сила, мужність та здоров`я!”

По-своєму весело, цікаво і захоплююче…

  Недавно в актовій залі головного університетського корпусу стартував традиційний творчий «дебютний марафон» наших першокурсників! Це – своєрідний фестиваль молодих талантів, де наймолодші студенти з усіх факультетів беруть участь у пісенно-танцювально-гумористичних сценках, вигадуючи цікаві костюми та сценічні образи, пропонуючи глядачам завжди щось своє, не позичене…

Продовжити читання “По-своєму весело, цікаво і захоплююче…”

Покоління молодих та креативних

  7 листопада відбулася зустріч прес-центрів шкіл міста Бердянська: ЗЗСО № 1 – редакція «Запальнички», ЗЗСО № 2 – редакція «The Citadel», багатопрофільна гімназія № 2 – редакція «Об’єктив», ЗЗСО № 3 – редакція «Стартуємо», гімназія № 3 «Сузір’я» – «Потійська, 13», ЗЗСО № 5 – редакція «Прогресивна молодь», ЗЗСО № 11 – редакція «SMASH: новий погляд», ЗЗСО № 20 – редакція «ЮнКор», муніципальний ліцей – редакція «В камышах» та прес-центр «Молодіжка» Будинку дитячої та юнацької творчості міста Пологи.

Продовжити читання “Покоління молодих та креативних”

Конкурс з хореографії

  9 листопада кафедра теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, а саме спеціальність “Хореографія” у стінах БДПУ проводила щорічний конкурс “Танець – це життя” для майбутніх абітурієнтів – учнів старших класів. Свою хореографічну майстерність продемонстрували 12 яскравих і талановитих старшокласників з м. Бердянськ, Маріуполя та з сел Бердянського району. Оцінювали конкурсантів викладачі спеціальності “Хореографія” кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін. Атмосфера в залі була надзвичайна, тому що підтримати майбутніх абітурієнтів прийшли всі студенти спеціальності “Хореографія” та двоє студентів спеціальності “Музичне мистецтво” (Олександр Евін та Дар’я Ілікчієва), а також було приємно, що викладачі побачили своїх випускників, які вже готують вихованців до вступу в БДПУ. Конкурс пройшов на високому рівні, всі залишилися задоволенні та натхненні на подальшу працю. Хореографічна сім’я бажає всім конкурсантам вдалого складання ЗНО та чекає на вступних іспитах!

Продовжити читання “Конкурс з хореографії”

Єднаємося навколо державної мови

  Напередодні Дня української писемності та мови Українське радіо влаштує традиційну акцію “Всеукраїнський радіодиктант національної єдності“. Цього року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв студенти та викладачі активно долучилися до написання тексту, який у прямому ефірі читав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. До речі, він складав тексти диктантів останні 13 років. Як і анонсували засоби масової інформації, цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції правопису.

Продовжити читання “Єднаємося навколо державної мови”

Запрошуємо вас взяти участь

Бердянський державний педагогічний університет (Україна)
Вища школа управління і адміністрації в Ополє (Польща)
ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» (Україна)
Інститут дослідження просторового розвитку (Україна)
Національний університет цивільного захисту України (Україна)
Одеський національний політехнічний університет (Україна)
Центральноукраїнський державний педагогічний університет
імені Володимира Винниченка (Україна)

Шановні колеги!

Запрошуємо вас взяти участь в роботі

IV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції

«Сучасні проблеми забезпечення якості життя в глобалізованому світі»

Конференція відбудеться 29 листопада 2019 р.

Продовжити читання “Запрошуємо вас взяти участь”

Шановні колеги!

Запрошуємо вас взяти участь в роботі

IV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції

«СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ЖИТТЯ В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ»

Конференція відбудеться 29 листопада 2019 р.

За результатами роботи конференції планується формування електронного збірника наукових статей (Volume of Scientific Papers).

Електронному збірнику буде присвоєно індекс ISBN польського академічного видавництва.

Електронний збірник буде розміщений на сайтах вишів-організаторів конференції.

Кожному учаснику конференції буде висланий сертифікат (в електронному вигляді).

Танцювальні штрихи до «Осіннього вернісажу»

  8.11.2019 року відбувся святковий захід “Осінній вернісаж”, присвячений 89-річчю Бердянського художнього музею ім. І.І. Бродського. У заході взяли участь викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін зі студентами спеціальностей “Хореографія” та “Музичне мистецтво”. Програма святкового концерту була досить насичена та різноманітна. Наші студенти гідно представили Бердянський державний педагогічний університет і подарували глядачам яскраві співочі соло й дуети, хореографічні постановки та закінчили захід яскравим патріотичним флешмобом.

Продовжити читання “Танцювальні штрихи до «Осіннього вернісажу»”

Розвиваючи та захищаючи рідну мову…  

  Напередодні Дня української писемності та мови відбулось зустріч представників виконкому Бердянської міської ради з активом товариства “Просвіта”, під час якої були розглянуті питання та шляхи спільної діяльності щодо виконання у 2019 році міської програми розвитку української мови та проведення безкоштовних курсів з української мови для дорослого населення.

Продовжити читання “Розвиваючи та захищаючи рідну мову…  “

Треті – із 22-х!

  Команда студентів-істориків гуманітарно-економічного факультету БДПУ у складі Олексія Короткого, Андрія Карпенка та Едуарда Божка змагалась із провідними ВНЗ у рамках VIII Всеукраїнського турніру з історії. Результатом наукової мандрівки наших студентів – почесне трет місце серед 22-х команд-представників українських вишів.
Безпосередньою підготовкою студентів до змагань завзято займався доктор педагогічних наук, професор Костянтин Баханов   та кандидат історичних наук, доцент Світлана Баханова . Окрема подяка та величезна пошана декану гуманітарно-економічного факультету БДПУ, кандидату історичних наук Тамарі Макаренко.

Продовжити читання “Треті – із 22-х!”