Майстер-клас з виготовлення сувенірів

Команда Enactus BDPU продовжує реалізовувати соціально-екологічний проект «Творчий Азов», метою якого є очищення узбережжя Азовського моря, формування екологічної свідомості мешканців і гостей міста, навчання дбайливому ставленню до довкілля.

Продовжити читання “Майстер-клас з виготовлення сувенірів”

Міжнародна конференція в Болгарії

Понад сто учасників зібралися на міжнародну конференцію «(Re)thinking Socialism: Knowledge, Memory and Oblivion of the Socialist Past» в Софії (Болгарія), щоб обговорити тему державного соціалізму в Європі, через 30 років після падіння Залізної завіси. Юлія Королевська, ст. викладачка кафедри історії та філософії, співробітниця НДІ історичної урбаністики спільно зі своєю колежанкою Наталією Борис, аспіранткою Женевського університету (Швейцарія) підготували презнтацію та доповідь на тему «Enjoy the Silence. Ukrainian Soviet Historians (Re)Assess Their Soviet Past». Міжнародна конференція  тривала з 7 до 9 листопада 2019 року, організаторами виступили Інститут етнології та фольклористики (ІЕФ) та Болгарська академія наук.

Продовжити читання “Міжнародна конференція в Болгарії”

«Впевнений старт – 2019»

25 жовтня в приміщенні Президії НАПН України відбувся ІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар «Впевнений старт – 2019», учасниками якого стали викладачі кафедри дошкільної освіти – Леся Мороз-Рекотова та Юлія Семеняко.

Продовжити читання “«Впевнений старт – 2019»”

Ювілейні віншування

Днями відзначила свій ювілей Алла Михайлівна Богуш, доктор педагогічних наук, професор, академік, заслужений діяч науки і техніки України, провідний учений у галузі дошкільної освіти України. Створена А. М. Богуш наукова школа відкрила новий етап у розвитку української дошкільної лінгводидактики – етап систематичних експерементальних досліджень, що здійснюються вже понад 25 років за такими напрямами: історичний аспект становлення й розвитку вітчизняної дошкільної лінгводидактики; методика розвитку мовлення і навчання дітей рідної мови; методика навчання дітей української мови в російськомовних дошкільних закладах; підготовка студентів дошкільних факультетів до навчання дітей української мови тощо.

Продовжити читання “Ювілейні віншування”

Вулична акція «Ні насиллю в сім’ї»

13 листопада Анастасія Сердюченко (спеціальність «Соціальна робота») та Циганкової Вікторії (спеціальність «Дошкільна освіта») здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та активні волонтери загону «Палітра добра» (керівник: доц. А. Тургенєва) долучились до вуличної акції «Ні насиллю в сім’ї». Організаторами заходу виступили відділ молоді та спорту Бердянської міської ради та Бердянське товариство Червоного Хреста України.

Продовжити читання “Вулична акція «Ні насиллю в сім’ї»”

Екологічний квест як освітня технологія

Професійна підготовка педагогів дошкільної освіти, здатних здобувати і творчо застосовувати знання, уміти знаходити конструктивні рішення, вимагає від закладів вищої освіти удосконалення такого виду навчальних занять, як практичні заняття.

Продовжити читання “Екологічний квест як освітня технологія”

Компетентнісний підхід — у практику закладів дошкільної освіти

7 листопада 2019 року асистент кафедри дошкільної освіти Леся Мороз-Рекотова була спікером на методичному об’єднанні вихователів груп молодшого дошкільного віку.

Продовжити читання “Компетентнісний підхід — у практику закладів дошкільної освіти”

Майбутні соціальні працівники та розбудова університету третього віку в Бердянську

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота у складі Наталі Рибнікової, Альони Руденко, Альони Харченко та Аліни Новікової розпочали свою виробничу практику в Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бердянської міської ради під керівництвом викладачів кафедри соціальної роботи Наталі Михайленко та Анастасії Попової.

Продовжити читання “Майбутні соціальні працівники та розбудова університету третього віку в Бердянську”

Стартував ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Петро Яцик – відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження. Він вперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу з багатьох країн світу.

Продовжити читання “Стартував ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика”

Єдиний правильний шлях – розвиток

Великі можливості відкриває час, в якому ми з вами живемо. Ми не маємо обмежень у можливостях, розвитку та прагненнях. Викладачі нашого університету не зупиняються на досягнутому, тому використовують будь-яку нагоду розвиватися самим та ділитися набутими знаннями зі студентами.

Продовжити читання “Єдиний правильний шлях – розвиток”