Бо добре знаю – пригодиться!

Не перший раз і не перший рік, як засновник і «головний ключник» Благодійної Скрині «ДоброДій» Бердянського державного педагогічного університету навідуюсь на кафедру професійної освіти, трудового навчання та технологій факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти. І, звичайно, приходжу не з порожніми руками, а приношу щось нове, недавно прислане засновницею американського Фонду ім. Катерини Ковшевич пані Христиною Ковшевич-Дурбак.

Продовжити читання “Бо добре знаю – пригодиться!”

На сторожі академічної доброчесності

Оскільки однією з ознак правової держави є реалізація законів і дотримання принципу верховенства права, питання про академічну доброчесність сьогодні в Україні є дуже актуальним.

Продовжити читання “На сторожі академічної доброчесності”

Упровадження інтерактивних форм навчання здобувачів І рівня вищої освіти спеціальності «Хореографія»

Інтерактивне навчання – один із важливих напрямків удосконалення підготовки студентів у сучасному закладі вищої освіти та обов’язкова умова ефективної реалізації компетентнісного підходу.

Продовжити читання “Упровадження інтерактивних форм навчання здобувачів І рівня вищої освіти спеціальності «Хореографія»”

Участь в обговоренні нового Державного стандарту для базової освіти

Яким має бути викладання історії і як має виглядати громадянська освіта у новій українській школі? Непрості питання, відповіді на які треба знайти швидко й відповідально. Основою для змін у цьому напрямку, для переходу до компетентнісного й практично орієнтованого навчання, є новий Державний стандарт для базової освіти, який має бути затверджено цього року.

Продовжити читання “Участь в обговоренні нового Державного стандарту для базової освіти”

Наукові читання до Міжнародного дня рідної мови

20 лютого 2020 року кафедрою української мови та славістики було проведено наукові читання «Граматика Мелетія Смотрицького – перлина давнього українського мовознавства (до 400-ліття її створення)», приурочені святкуванню Дня рідної мови.

Продовжити читання “Наукові читання до Міжнародного дня рідної мови”

Проведено олімпіаду з фінансів

19 лютого 2020 року на гуманітарно-економічному факультеті БДПУ кафедрою економіки, підприємництва та фінансів було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси».

Продовжити читання “Проведено олімпіаду з фінансів”

Вітаємо ювіляра!

21 лютого 2020 року святкує своє 80-річчя ветеран Бердянського державного педагогічного університету, кандидат технічних наук, доцент Анатолій ДРОБОТЯ. Серед його наукових здобутків є насправді унікальні, зокрема: видання єдиного в світі українсько-іспанського математичного словника, оригінальне розв’язання відомої задачі про «квадрільї Люка». І сьогодні А. Дроботя залишається вірним улюбленій справі, активно співпрацює за напрямом математико-статистичної обробки результатів наукових досліджень.

Продовжити читання “Вітаємо ювіляра!”