ВІТАЄМО НАТАЛЮ РИБНІКОВУ з перемогою у конкурсі творчих робіт «Погляд молоді» в рамках реалізації Міжнародного наукового проєкту «Євроінтеграція в освіті, науці і культурі»

Не навчанням єдиним славляться здобувачі вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Як поєднувати корисне із необхідним – наші студенти добре знають і вміють. Адже професія соціального працівника – це не тільки рутина, але й щоденна креативність і майстерність фахівця навчити та надихнути свого клієнта ставати кращим із дня у день.

Не виключенням є і наша зірочка, Наталя Рибнікова – талановита та розумна студентка, якій вдається поєднати якісну професійну підготовку у стінах університету, різні заходи неформальної освіти для професійного самовдосконалення та творчість.

Цього разу Наталя Рибнікова стала переможцем конкурсу творчих наукових робіт «Погляд молоді» в рамках реалізації Міжнародного наукового проєкту «Євроінтеграція в освіті, науці і культурі». Тематика конкурсу була орієнтована на реалізацію в творчих молодіжних розробках уявлень сучасного студентства про нашу планету і майбутнє людської цивілізації, інтеграційних процесах в суспільстві, культурі, мистецтві.

Вітаємо нашу

Наталю Рибнікову!

Бажаємо успіхів і натхнення,

яскравого сонечка, міцного здоров’я,

океан позитивних емоцій, море щасливих подій!

Пишаємося і дякуємо,

що обрала спеціальність 231 Соціальна робота

Колектив кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти ФДССО

світлини з архіву кафедри

Музичні хвилі з легкістю долають цифровий простір Інтернету

Входження нашої країни у глобальний інформаційний простір позначилось на усіх сферах життя її громадян, виникли нові соціальні зв’язки і відносини, змінився характер і зміст трудової діяльності. Інновації торкнулись і системи освіти, одним із напрямків модернізації якої стало впровадження дистанційних технологій навчання, пов’язаних з використанням мережі Інтернет. Ці технології вже давно випробовуються викладачами БДПУ, але максимальної актуальності набули в умовах сьогодення – перехід на онлайн форму навчання, викликану карантинними заходами, активізував діяльність педагогічних працівників і здобувачів освіти до пошуку найоптимальніших способів передачі та отримання знань.

Продовжити читання “Музичні хвилі з легкістю долають цифровий простір Інтернету”

Як працюють на карантині майбутні соціальні працівники та їх викладачі

Дистанційне навчання на карантині для викладачів кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти та здобувачів вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота – це виклик, який ми прийняли та вже більше місяця намагаємося якісно і змістовно організувати освітній процес.

Продовжити читання “Як працюють на карантині майбутні соціальні працівники та їх викладачі”

Ліки від депресії або читацький клуб об’єднує однодумців

Як відволіктися від думок про пандемію? Можна: а) прочитати цікавий роман; б) поділитися думками про цікавий роман із колегами і друзями. Саме так і зробили викладачі, студенти і випускники Бердянського державного педагогічного університету на засіданні читацького клубу 16 квітня 2020 року в режимі он-лайн на платформі Zoom.

Продовжити читання “Ліки від депресії або читацький клуб об’єднує однодумців”

Дистанційне навчання в координатах модернізації професійної підготовки майбутніх учителів початкової школи

Уже другий місяць поспіль на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв викладачами катедри початкової освіти здійснюється дистанційне навчання майбутніх учителів початкової школи в контексті НУШ.

Продовжити читання “Дистанційне навчання в координатах модернізації професійної підготовки майбутніх учителів початкової школи”

Чат-заняття з підручникотворення в початковій школі

Дистанційне навчання органічно вбирає в себе комп’ютерні та інтернет- технології навчання. Сучасні технології є сполучною ланкою між студентом і викладачем, яких можуть розділяти тисячі кілометрів. Навчання ведеться в корпоративній мережі, через мережу Інтернет, електронну пошту та за допомогою інших сучасних засобів зв’язку

Продовжити читання “Чат-заняття з підручникотворення в початковій школі”

Вітаємо призера Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта»

15 квітня 2020 року на базі Української інженерно-педагогічної академії (м. Харків) відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта» в режимі он-лайн конференції за допомогою сервісу Google Meet. Всього на конкурс було подано понад вісімдесят студентських наукових робіт з провідних закладів вищої освіти України.

Продовжити читання “Вітаємо призера Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта»”

Нова реальність – нові можливості

Розпочала роботу четверта сесія Академії з прав людини для викладачів/викладачок журналістики. Це спеціальна програма підвищення кваліфікації і стажування, однією зі слухачок якої є завідувачка кафедри соціальних комунікацій Юлія Мельнікова. Організатори – Інститут журналістики КНУ ім.Т. Шевченка, Центр прав людини #Zmina, UNDPUkraine/ПРООН в Україні. Остання сесія, на відміну від перших трьох, буде розтягнута у часі і просторі. І хоча звичний режим роботи був змінений відповідно до умов соціального дистанціювання, незмінно цікавими й актуальними є теми, які пропонуються для розгляду:

Продовжити читання “Нова реальність – нові можливості”