Право на самозахист чи «вбивця Стерненко»?

Кінець травня 2020 року став дуже багатим на бурхливі події в суспільному та інформаційному полі України. Однією з резонансних тем стала так звана «справа Сергія Стерненка».

Продовжити читання “Право на самозахист чи «вбивця Стерненко»?”

ІІІ Всеукраїнський бібліотечний «Біографічний рейтинг»

Підбиті підсумки ІІІ Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу», започаткованого у 2018 р. Інститутом біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського із нагоди її 100-річного ювілею та 25-річчя Інституту – з метою виявлення й популяризація доробку в галузі біографіки й біографістики вчених, краєзнавців та бібліологів України, а також оприлюднення регіональних і краєзнавчих праць, котрі залишаються поза увагою попри часто високий науковий рівень виконання.

Продовжити читання “ІІІ Всеукраїнський бібліотечний «Біографічний рейтинг»”

«Найстрашніші пандемії в історії людства…»: «Машина часу» про В. Хавкіна з кадрами БДПУ

Нещодавно в рамках циклу «Машина часу» вийшла передача «НАЙСТРАШНІШІ ПАНДЕМІЇ В ІСТОРІЇ ЛЮДСТВА: ЯК УКРАЇНЕЦЬ ВРЯТУВАВ СВІТ ВІД ЧУМИ ТА ХОЛЕРИ», присвячена вихованцю Бердянської чоловічої гімназії Володимиру Хавкіну.

Продовжити читання “«Найстрашніші пандемії в історії людства…»: «Машина часу» про В. Хавкіна з кадрами БДПУ”

«BERDANCE» набув всеукраїнських масштабів!

Кафедра теорії та методики навчання мистецьких дисциплін БДПУ із самого започаткування, з 2017 року, спільно з Відділом культури виконавчого комітету Бердянської міської ради є співорганізаторами Відкритого дистанційного форум-фестивалю хореографічного мистецтва імені А.К. Саркісянца «BERDANCE».

Продовжити читання “«BERDANCE» набув всеукраїнських масштабів!”

Семінар з болгаристики в Zoom

22 травня 2020 року, напередодні Дня слов’янської писемності, на платформі Zoom в онлайн вперше відбувся ІХ Міжнародний науково-методичний семінар з болгарської мови, літератури, культури та історії. Організатори – Бердянський державний педагогічний університет (факультет філології та соціальних комунікацій, кафедри української мови та славістики, Культурно-інформаційний центр болгаристики «Кирилиця», студентське болгарське товариство «Таврія») та Шуменський університет імені Єпископа Костянтина Преславського, факультет гуманітарних наук.

Продовжити читання “Семінар з болгаристики в Zoom”

Вітання від майстрині Олени Савицької

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду і рід як родинна реліквія.

Продовжити читання “Вітання від майстрині Олени Савицької”

Вітання!

Колектив кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації щиро вітає з Днем народження завідувача кафедри, професора, доктора педагогічних наук Хатунцеву СвітлануМиколаївну та доцента кафедри, кандидата медичних наук Томіч Лілію Миколаївну!

Продовжити читання “Вітання!”

Науковий онлайн простір

Робота у діджиталізованому просторі для наукових працівників вже не у новизну, саме тому традиційні дні науки у Бердянському державному педагогічному університету відбулися онлайн.

Продовжити читання “Науковий онлайн простір”

Використовуємо теорію на практиці

На думку здобувачів вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота усі освітні компоненти є доцільними і вкрай важливими протягом навчання – цю тезу вдалося ще раз підтвердити протягом проходження дистанційної практики за спеціалізацією.

Продовжити читання “Використовуємо теорію на практиці”

Конкурс «Талановиті школярі – креативні ідеї» розпочато!

20 травня 2020 року студенти та викладачі кафедри ПОТНТ зустрічалися з учнями 5-А класу БСШ№ 16. Цього року це була дистанційна зустріч, на якій студенти 3 курсу ФФМКТО (Тетяна Мельник та Анастасія Псьол) ознайомили учнів з технологіями декоративно-ужиткового мистецтва, а саме бісероплетіння та плетіння з ниток, а потім оголосили для учнів творчій конкурс «Талановиті школярі – креативні ідеї».

Продовжити читання “Конкурс «Талановиті школярі – креативні ідеї» розпочато!”

Українська вишиванка – модний тренд майбутніх вихователів!

21 травня 2020 року здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта з задоволенням долучилися до свята Вишиванки. Факультет замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

Продовжити читання “Українська вишиванка – модний тренд майбутніх вихователів!”