Напередодні вступної кампанії

Стільки запитань, скільки викликає цьогорічна вступна кампанія, мабуть ще не було в історії сучасної України. Адже, крім одвічних – яку професію обрати, куди вступати, чи їхати подалі або залишитися вдома, абітурієнти та їхні батьки цікавляться, коли і в який спосіб відбуватиметься ЗНО, якою буде вартість контракту у зв’язку із запровадженням індикативної собівартості навчання тощо.

Продовжити читання “Напередодні вступної кампанії”

З ювілейним днем народження, пане професоре!

5 травня святкує ювілейний день народження визначний науковець, який зробив великий внесок у розвиток вітчизняної фізичної науки, доктор фізико-математичних наук, професор, академік АН вищої школи України, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри фізики та методики навчання фізики Бердянського державного педагогічного університету Валерій Віталійович Кідалов.

Продовжити читання “З ювілейним днем народження, пане професоре!”

Визначено переможців конкурсу есе «Шевченківське слово в віках не старіє»

Кафедра української мови та славістики провела конкурс есе на тему «Шевченківське слово в віках не старіє»,приурочений річниці від дня народження славетного поета, художника, мислителя, основоположника української літературної мови Тараса Шевченка. Метою його є вшанування пам’яті та творчої спадщини Великого Кобзаря, а також виявлення обдарованої молоді, виховання поваги до рідної мови й українських традицій.

Продовжити читання “Визначено переможців конкурсу есе «Шевченківське слово в віках не старіє»”

Дивись. Думай. Змінюйся

Опинившись в умовах карантину, я, як і багато моїх однолітків, замислилися, які саме фільми варто переглянути. Із вирішенням цього питання допоміг мандрівний кінофестиваль документального кіно про права людини «Docudаys UA». Цього року 17 Міжнародний фестиваль відбувався онлайн з 24 квітня до 3 травня.

Продовжити читання “Дивись. Думай. Змінюйся”