Фестиваль науки-2020 у новому форматі

У Бердянському державному педагогічному університеті традиційно у травні з нагоди Дня науки, що цьогоріч відзначається 16 травня, підбиваємо підсумки наукової діяльності за минулий рік, нагороджуємо кращих науковців і окреслюємо перспективи подальших наукових досліджень.

Продовжити читання “Фестиваль науки-2020 у новому форматі”

Режисерська та акторська майстерність першого вчителя

Сьогодні Фестиваль науки на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв Бердянського державного педагогічного університету продовжився ще в одному форматі – онлайн театралізованій виховній справі «Сторінками чарівної книги» у контексті вивчення дисципліни «Організація та режисура виховних заходів» (модератор – доцент кафедри педагогіки Олександр ГОЛІК).Підготували її студенти 41 групи.

Продовжити читання “Режисерська та акторська майстерність першого вчителя”

Профілактика емоційного та професійного вигорання освітян під час карантину

Із початком карантину виникла необхідність організації дистанційного навчання. І для багатьох освітян це виявилося неабияким викликом.

Продовжити читання “Профілактика емоційного та професійного вигорання освітян під час карантину”

Методичний семінар «Створення екзаменаційних білетів у LMS Moodle»

Дистанційне навчання упродовж карантину спонукало до розробки технології створення екзаменаційних білетів та проведення екзаменів з використання системи електронної підтримки навчання Moodle у Бердянському державному педагогічному університеті.

Продовжити читання “Методичний семінар «Створення екзаменаційних білетів у LMS Moodle»”

Наукове товариство ім. Я. Новицького та USAID для Бердянська

Днями був запущений проект «Яка твоя історія?», що буде реалізовуватись впродовж шести місяців Запорізьким науковим товариством ім. Якова Новицького за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект сфокусований на популяризації історії трьох міст (Запоріжжя, Бердянськ і Мелітополь).

Продовжити читання “Наукове товариство ім. Я. Новицького та USAID для Бердянська”

Сім’я – осередок збереження духовних і культурних традицій нації

15 травня відзначають міжнародний день сім’ї. Цей день встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році й покликаний привернути увагу світового співтовариства до проблем сім’ї, підвищити рівень поінформованості у цьому питанні та поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів.

Продовжити читання “Сім’я – осередок збереження духовних і культурних традицій нації”

Нове десятиліття – нові наукові обрії

Не зважаючи на те, що Всеукраїнський фестиваль наук–2020 вперше проводиться дистанційно, 12 травня ц.р. співробітники катедри початкової освіти підбили підсумки наукової діяльності за поточний навчальний рік. У засіданні наукової секції викладачів (платформа ZOOM) традиційно взяла участь декан факультету ППОМ – професорка Людмила КОВАЛЬ. Очільниця факультету виділила та проаналізувала напрями спільної наукової діяльності членів катедри в руслі імплементації ключової реформи Міністерства освіти і науки України «Нова українська школа», як-от:

Продовжити читання “Нове десятиліття – нові наукові обрії”

Наука 2020: інноваційний підхід

Бібліотека Бердянського державного педагогічного університету вітає всіх науковців з Днями науки-2020. Науковий потенціал БДПУ – це фундаментальні дослідження, експериментальні розробки, аналітика, навчально-методична база підручників і посібників. Увесь цей інтелектуальний доробок (публікації викладачів) було представлено на книжковій виставці «Наука 2020: інноваційний підхід», яку підготувала бібліотека БДПУ. До уваги користувачів надається різноманіття книжкових видань: монографії, підручники, навчальні посібники, т. ін., розроблені і видані працівниками всіх кафедр та факультетів університету.

Продовжити читання “Наука 2020: інноваційний підхід”