Літнє стажування у Варшаві

З червня по липень доцент кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти Наталя Захарова проходила міжнародне стажування в університеті Collegium Civitas м. Варшава. Тема стажування відповідала сучасним викликам у розвитку вищої школи України – «Інтернаціоналізація вищої освіти». Зважаючи на пандемію, стажування відбувалося в дистанційному режимі на платформі Zoom.

Продовжити читання “Літнє стажування у Варшаві”

«Український check-in» у БДПУ

Буває і таке. В неділю з головного корпусу БДПУ професор Вікторія Константінова забирала стенди, приготовані для вуличної виставки «Неймовірний старий Бердянськ». Виставки, яка готувалась в рамках проєкту «Яка твоя історія?» і на афіші якої зображений той самий корпус університету і…

Продовжити читання “«Український check-in» у БДПУ”

Інклюзивна освіта в умовах сучасної школи

Викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації та здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Здоров’я людини. Фізична реабілітація» та «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація» Бердянського державного педагогічного університету взяли участь у Всеукраїнській інтернет-конференції «Інклюзивна освіта в умовах сучасної школи», яка відбулась 16 липня 2020.

Продовжити читання “Інклюзивна освіта в умовах сучасної школи”

Дистанційні курси підвищення кваліфікації учителів початкової школи в контексті вимог НУШ

Організація роботи курсів підвищення кваліфікації учителів є одним із напрямів діяльності викладачів катедри початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв щодо імплементації в освітній процес ключової реформи Міністерства освіти і науки України «Нова українська школа». В умовах сьогодення викладачі працювали в он-лайн режимі на платформі Zoom.

Продовжити читання “Дистанційні курси підвищення кваліфікації учителів початкової школи в контексті вимог НУШ”

«Адаптивне управління в освіті: цифрові виклики»: перша Всеукраїнська міжгалузева літня наукова online школа з міжнародною участю

7 липня кафедра менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету провела в online режимі міжнародну наукову конференцію «Сучасна управлінська думка: нові підходи та парадигми».

Продовжити читання “«Адаптивне управління в освіті: цифрові виклики»: перша Всеукраїнська міжгалузева літня наукова online школа з міжнародною участю”

Курси підвищення кваліфікації у БДПУ як школа розвитку педагогічної майстерності вчителів математики

Загальновідомо, що якість шкільної освіти визначальним чином залежить від рівня фахової підготовки вчителів і створення належних умов для їхнього професійного вдосконалення. У цьому плані навчання педагогів на курсах підвищення кваліфікації має розглядатися не як супутня професійна можливість, а, в першу чергу, як обов’язкова посадова вимога. Сьогодні потенційні слухачі мають повну свободу вибору і місця проходження курсів, і різних  програм.

Продовжити читання “Курси підвищення кваліфікації у БДПУ як школа розвитку педагогічної майстерності вчителів математики”

Опонування дисертацій – важлива ланка наукової роботи

2 липня 2020 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 64.108.01 в Українській інженерно-педагогічній академії (м. Харків) відбувся успішний захист дисертації «Формування інформаційної компетентності майбутніх учителів початкової школи в процесі професійної підготовки» Аліни Дрокіної на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти.

Продовжити читання “Опонування дисертацій – важлива ланка наукової роботи”

Нова вивіска від давніх друзів

Напередодні вступної кампанії і нового навчального року Бердянський державний педагогічний університет став володарем ще одного вишуканого арт-об’єкта. На паркані біля фасаду головного корпусу тепер красується нова вивіска, виконана нашими давніми друзями і партнерами – майстрами Бердянського машинобудівного професійного ліцею. Університет вже має декілька кованих витворів від митців БМПЛ. Це – Дерево бажань і Мудра сова, паркани і ворота на подвір’ї корпусу № 5. А зараз ще й об’ємна вивіска, створена за ініціативи ректорату. Вона виконана з урахуванням стилю старовинної будівлі у вигляді шкільної дошки, обрамленої витонченими кованими деталями, і містить макет головного корпусу та герб України.

Продовжити читання “Нова вивіска від давніх друзів”

Дистанційно. Але актуально про актуальне

Нині в Україні відбувається активне реформування системи загальної середньої освіти у світлі оприлюднених у 2016 р. для широкого громадського обговорення концептуальних засад. Термінологічне сполучення «Нова українська школа» й абревіатура НУШ стали неодмінним складником педагогічного дискурсу й оселилися для постійного проживання в мовленні вчених та освітян-практиків.

Продовжити читання “Дистанційно. Але актуально про актуальне”

Семінар «Організація дистанційного навчання засобами ІКТ» для підвищення кваліфікації педагогічних працівників

 

У рамках постійної профорієнтаційної роботи з 22.06.2020 викладачі кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти к.ф.-м.н., доцент Наталя Кравченко  та к.п.н., доцент Ганна Алєксєєва провели семінар «Організація дистанційного навчання засобами ІКТ» для підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Продовжити читання “Семінар «Організація дистанційного навчання засобами ІКТ» для підвищення кваліфікації педагогічних працівників”