Оn-line зустріч з нагоди Всеукраїнського дня дошкілля

27 вересня 2020 року відбулася оn-line зустріч з нагоди Всеукраїнського дня дошкілля. Організатор заходу – Громадська організація «Академія розвитку особистості» та Центр авторських методик та модерних практик кафедри дошкільної освіти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Продовжити читання “Оn-line зустріч з нагоди Всеукраїнського дня дошкілля”

Вітаємо з присудженням наукового ступеня!!

Рішенням Атестаційної колегії МОН України від 24.09.2020 року старшому викладачу кафедри дошкільної освіти Лесі Вікторівні Мороз-Рекотовій присуджено науковий ступінь кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти.

Продовжити читання “Вітаємо з присудженням наукового ступеня!!”

Студенти-хореографи підтримують колег-музикантів та вдосконалюють виконавську майстерність

У рамках проведення науково-методичного семінару «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі», який зібрав більше 40 вчителів музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти, викладачів закладів позашкільної освіти, здобувачі спеціальності «Хореографія» продемонстрували виконання історико-побутових танців «Менует» (епоха Відродження), «Гавот» (ХVІІІ ст.) та сучасного танцю «Тримай ритм».

Продовжити читання “Студенти-хореографи підтримують колег-музикантів та вдосконалюють виконавську майстерність”

Науково-методичний семінар «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі»

26–27 вересня 2020 року на базі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету відбувся науково-методичний семінар «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі». Через пандемію наукове зібрання пройшло в змішаному форматі: онлайн у вигляді відеоконференцій на платформі Zoom і були присутніми в залі 15 осіб. Однак це не завадило цікавому і плідному спілкуванню учасників.

Продовжити читання “Науково-методичний семінар «Проблеми впровадження інноваційних підходів в освітній процес мистецької галузі»”

На факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв обрали голову студентського самоврядування

29 вересня 2020 року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв в онлайн режимі відбулися вибори голови студентського самоврядування. Чотири кандидати виявили бажання взяти участь у передвиборчих перегонах: Дарина Денега (23 ММ група), Ірина Долгіх (21 ПО група), Марина Мосейчук  (25 СОХ група), Кирило Цимбалюк (22 П група). Кандидати представили свої програми щодо власного бачення перспектив розвитку студентського самоврядування факультету.

Продовжити читання “На факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв обрали голову студентського самоврядування”

На факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відзначили Міжнародний день глухих

Із 1951 року останньої неділі вересня світова громадськість відзначає Міжнародний день глухих. Мета його запровадження – привернути увагу до проблем людей із порушенням слуху.

У всьому світі в цей день організовують благодійні акції, концерти, конференції, заходи з вивчення мови жестів за участі людей з порушеннями слуху та усіх небайдужих до цієї проблеми.

Продовжити читання “На факультеті дошкільної, спеціальної та соціальної освіти відзначили Міжнародний день глухих”

Перли мудрості

Бібліотека – відкритий стіл ідей,

за який запрошується кожен

Олександр Герцен

З раннього дитинства батьки привчають нас поважати та любити книги, шукати на їх сторінках потрібні для нас відповіді, занурюватися у пригоди, які у них описані. Мабуть, тому кожен з нас хоча б раз відвідував бібліотеку. Не дивно, що у такого надзвичайно корисного та цікавого місця є власне свято, яке відзначають 30 вересня – Всеукраїнський День бібліотек.

Продовжити читання “Перли мудрості”

Туристичний квест до Всесвітнього дня туризму на гуманітарно-економічному факультеті

28 вересня викладачі кафедри менеджменту та адміністрування разом зі студентами освітньо-професійної програми «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» гуманітарно-економічного факультету відсвяткували Всесвітній день туризму.

Це свято відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Продовжити читання “Туристичний квест до Всесвітнього дня туризму на гуманітарно-економічному факультеті”

У новий навчальний рік з новим складом правління

28 вересня ц.р., у конфернц-залі головного корпусу БДПУ відбулося перше засідання Ради молодих учених БДПУ у 2020-2021 навчальному році.

На порядку денному розглядалися важливі питання: оновлення складу правління РМУ, обговорення перспективних напрямів діяльності, а також підготовка доповіді до Всеукраїнського форуму Рад молодих учених, організованого за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Продовжити читання “У новий навчальний рік з новим складом правління”

Зустріч викладачів кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ зі стейкхолдерами

У вересні відбулося чергове обговорення освітньо-професійних програм «Здоров’я людини. Фізична реабілітація», «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація», зокрема з директоркою Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бердянської міської ради Тетяною Владиславівною Малуєвою та окреслено перспективи на майбутнє.

Продовжити читання “Зустріч викладачів кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації БДПУ зі стейкхолдерами”

Карантинні обмеження – не перешкода для міжнародної співпраці науковців!

28 вересня відбулося пленарне засідання Міжнародної наукової конференції «Роль інформації та технологій в побудові посткоронавірусного світу».  Захід організовано Вищою технічною школою в Катовіце (Польща) спільно з Бердянським державним педагогічним університетом, а також з Академією державної пенітенціарної служби, Вищою школою економіки і державного управління в Братиславі, Інститутом дослідження просторового розвитку, Мелітопольським державним педагогічним університетом імені Богдана Хмельницького, Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова, Національним університетом «Запорізька політехніка», Національним університетом цивільного захисту України, Одеським національним політехнічним університетом, Одеським національним університетом імені І. І. Мечникова, Харківським національним технічним університетом сільського господарства імені Петра Василенка та Херсонською державною морською академією.

Продовжити читання “Карантинні обмеження – не перешкода для міжнародної співпраці науковців!”