Підписано меморандум про співпрацю між БДПУ та GIZ

10 вересня 2020 року відбулося підписання меморандуму між Бердянським державним педагогічним університетом та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Сторони домовилися про співпрацю з метою взаємовигідного співробітництва та підтримки покращення якості надання медичних послуг. Від імені БДПУ меморандум підписала перший проректор БДПУ, професор Ольга Іванівна Гуренко, а від імені GIZ директор проекту „Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України“ Майк Маттес.

Продовжити читання “Підписано меморандум про співпрацю між БДПУ та GIZ”

Поповнення бібліотеки кафедри соціальних комунікацій

Новий тиждень розпочався з приємних подарунків від Академії Української Преси. Викладачі та студенти кафедри соціальних комунікацій тепер мають змогу працювати з такими виданнями «Телевізійна журналістика» Даніеля Моя, Мартіна Ордольффа та «Соціальні медіа для журналістів» Штефана Прімбса.

Продовжити читання “Поповнення бібліотеки кафедри соціальних комунікацій”

Стажування в Куявському університеті в Польщі

У серпні і на початку вересня 2020 року докторка філологічних наук, професорка кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства БДПУ Філоненко Софія Олегівна пройшла науково-педагогічне стажування «Педагогічна та психологічна освіта як складова частина системи освіти України та країн ЄС» за фахом «Психологічні та педагогічні науки» у Куявському університеті в місті Влоцлавек, Республіка Польща, у дистанційному форматі.

Продовжити читання “Стажування в Куявському університеті в Польщі”

Медіафестиваль «Праволюдяність 2020»

Ось і добіг кінця третій щорічний медіафестиваль «Праволюдяність: Mediafest-3». Ще на початковій стадії підготовки до онлайн-конференції, незмінні куратори фестивалю Константин Шендеровський та Ірина Віртосу запропонували долучитися до фестивального дійства під назвою «COVID-19: нові виклики й можливості для прав людини та медіа в Україні». Онлайн івент тривали з 4 по 13 вересня та зібрали 83 учасників та учасниць, з яких 59 студентів, 24 викладачі з 21 університету України та навіть одна старшокласниця. Організаторами фестивалю традиційно виступили Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, Центр прав людини ZMINA та Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН). А творити відео допомагала потужна команда Real Stories Production.

Продовжити читання “Медіафестиваль «Праволюдяність 2020»”

Другий он-лайн воркшоп у Ганновері

2–11 вересня 2020 р. пройшов другий он-лайн воркшоп проекту «Управління інтернаціоналізацією та академічна співпраця між Німеччиною та Україною 2020-2021» (“Training Course on Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2020-2021”).

Продовжити читання “Другий он-лайн воркшоп у Ганновері”