Несемо пам’ять через покоління

Мільйони людей, які загинули в 1932–1933 роках голодною смертю, не могли безслідно розчинитися в часі і просторі. Про них пам’ятають! Пам’ятають ті, хто вижив, – їх діти та онуки.

Продовжити читання “Несемо пам’ять через покоління”

Участь викладачів гуманітарно-економічного факультету у тренінгу «Ефективна співпраця учасників ринку для розвитку туристичної дестинації: сучасні тенденції, форми, приклади», 25-27.11.2020 р.

Викладачі кафедри менеджменту та адміністрування гуманітарно-економічного факультету Катерина Леміш, Тетяна Черемісіна, Олена Токаренко, Наталя Бабіна та Яна Глазова (кафедра економіки, підприємництватафінансів) стали учасниками триденного тренінгу «Ефективна співпраця учасників ринку для розвитку туристичної дестинації: сучасні тенденції, форми, приклади», який проходив  25-27.11.2020 р.за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Продовжити читання “Участь викладачів гуманітарно-економічного факультету у тренінгу «Ефективна співпраця учасників ринку для розвитку туристичної дестинації: сучасні тенденції, форми, приклади», 25-27.11.2020 р.”

87-ма річниця Голодомору в Україні

Страшно згадувати жахливі події, які пережив український народ у 1932–1933 роках. Моторошні картинки одразу з’являються перед очима тих, хто хоч раз чув про той жорстокий геноцид, який назвали голодомором. Він став ціною, яку заплатив український народ за прагнення до свободи. Комуністична влада всіма способами намагалася протистояти відродженню українською самобутності: цілеспрямовано знищуючи простих людей, вона намагалася змусити їх мовчати. Але українській народ, який завжди відрізнявся своєю незламністю, і на цей раз не полишив надій на світле майбутнє. Тому і ми, його нащадки, не забуваємо про загиблих під час голодомору пращурів.

Продовжити читання “87-ма річниця Голодомору в Україні”

Онлайн-зустріч стипендіатів Фонду ім. К. Ковшевич БДПУ з громадською діячкою Ганною Гопко

Вечір четверга 26 листопада об’єднав у Zoom студентів-стипендіатів Фонду ім. К. Ковшевич різних закладів вищої освіти: з Бердянська (БДПУ), Києва, Львова, Кременчука та Луцька. Вони взяли участь в онлайн-зустрічі з Ганною Гопко, журналісткою, громадською діячкою, народною депутаткою України VIII скликання. Спілкування відбулося за ініціативи Президентки Фонду – пані Христини Ковшевич-Дурбак.

Продовжити читання “Онлайн-зустріч стипендіатів Фонду ім. К. Ковшевич БДПУ з громадською діячкою Ганною Гопко”

Як отримати омріяну роботу – дієві поради від представників компанії «Сільпо»

24 листопада 2020 року відбувся вебінар «Self recruitment» для здобувачів вищої освіти гуманітарно-економічного факультету Бердянського державного педагогічного університету, зокрема для здобувачів за ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування», з використанням платформи Zoom.

Продовжити читання “Як отримати омріяну роботу – дієві поради від представників компанії «Сільпо»”

Співробітництво викладачів катедри початкової освіти БДПУ та Бердянської дитячої музичної школи: новий формат

Модернізація освітнього простору вимагає пошуку нових форм, методів навчання, активізації траєкторії горизонтального навчання в форматі «викладач – учитель-практик», «викладач – здобувач вищої освіти» та ін.

Продовжити читання “Співробітництво викладачів катедри початкової освіти БДПУ та Бердянської дитячої музичної школи: новий формат”

Не згасне вогник пам’яті святої

Засвітимо свічі в скорботні хвилини.

Пошлемо молитву в небесні глибини,

Молитву до Бога, молитву за тих,

Чий голос від голоду в муках затих…

Щорічно в останню суботу листопада народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя – країна вшановує пам’ять жертв голодомору 1932–1933 років. Це – одна з найбільших трагедій нашої історії.

Продовжити читання “Не згасне вогник пам’яті святої”

Студенти ФФМКТО – переможці відбіркового турніру

Всеукраїнської студентської олімпіади зі спортивного програмування!

У жовтні 2020 року оргкомітет Всеукраїнської студентської олімпіади зі спортивного програмування ICPC проводив онлайн відбірковий турнір команд Запорізької області, в якому взяли участь п’ять команд факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Студенти ФФМКТО – переможці відбіркового турніру”

Школи програмування та робототехніки на факультеті ФМКТО

Уміння користуватися інформаційно-комунікаційними технологіями відноситься до ключових компетентностей в освіті майбутнього фахівця.

Програмування – це не просто знання мови, якою пишуть код, це логічне та абстрактне мислення, розвивати яке необхідно кожному в діджиталізованому світі.

Продовжити читання “Школи програмування та робототехніки на факультеті ФМКТО”

Команда БДПУ в числі учасників проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти (AcademIQ)»

Бердянський державний педагогічний університет було обрано для участі у проєкті «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти (AcademIQ)».

Серед 153 закладів вищої освіти України, які подали заявки на участь, наш університет отримав високі конкурсні бали, ставши фіналістом відбіркового етапу участі у дворічному проєкті «AcademIQ» та увійшов до списку 60 вишів-учасників.

Продовжити читання “Команда БДПУ в числі учасників проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти (AcademIQ)»”

Передовий досвід стейкхолдерів

За останні декілька десятиліть був доведений вагомий вплив музики на процес оволодіння іноземною мовою. Саме тому інтеграція таких дисциплін, як «Музичне мистецтво» та «Англійська мова» уже неодноразово доводила свою ефективність. Саме навчання англійської за допомогою пісень допомагає створити необхідні умови для інтелектуального та творчого розвитку дитини, дає можливість подолати мовні та психологічні бар’єри, створює комфортну і продуктивну атмосферу на уроці.

Продовжити читання “Передовий досвід стейкхолдерів”

Захист курсових робіт здобувачами освітньо-професійної програми «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу»

26 листопада у режимі он лайн на платформі Zoom відбувся захист курсових робіт здобувачами вищої освіти групи 4МН ОПП «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» з дисципліни «Організація та управління підприємствами готельного, курортного та туристичного сервісу».

Продовжити читання “Захист курсових робіт здобувачами освітньо-професійної програми «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу»”