Продовжуємо вітати найкращих студентів

Нещодавно в нашому університеті відбувся традиційний конкурс «Студент року», на якому були обрані найкращі студенти у десяти номінаціях.

Цього року 42 студенти взяли участь в конкурсі і ми хочемо розказати про кожного з них.

За звання «Студент – лідер студентського самоврядування року 2020» змагалися три учасники: Влада БОЛОТОВА (ФППОМ), Ярослав ГОРБАЛЬ (ГЕФ), Аріна КАЛІНІНА (ФДССО), які вже багато років є активними учасниками студентської ради своїх факультетів та студентської ради університету.

Продовжити читання “Продовжуємо вітати найкращих студентів”

Так дебютували першокурсники факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв

Традиційний «Дебют першокурсника» на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв цього року відбувався в умовах карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією короновірусної інфекції. Під час майже щоденних репетицій студенти не лише демонстрували свої таланти, а і, як правило, згуртовувалися навколо однієї ідеї.

Продовжити читання “Так дебютували першокурсники факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв”

Медіаграмотність – ключова компетентність сучасної людини

Під такою назвою в університеті на минулому тижні пройшли два тренінги. Учасниками тренінгів стали вчителі бердянських шкіл, викладачі бердянського та запорізького університетів, представники громадських організацій, підприємці, представники закладів культури та закладів позашкільної освіти.

Продовжити читання “Медіаграмотність – ключова компетентність сучасної людини”

Обговорення освітньо-професійної програми «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії», зі здобувачами вищої освіти

В листопаді 2020 року на кафедрі біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації факультету фізичної культури спорту та здоров’я людини відбулось чергове обговорення освітньо-професійної програми «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії». На розширене засідання кафедри було запрошено здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 227Фізична терапія, ерготерапія.

Продовжити читання “Обговорення освітньо-професійної програми «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії», зі здобувачами вищої освіти”

Наших креативних та кмітливих, розумних та веселих студентів гуманітарно-економічного факультету вітаємо з Міжнародним днем студента!

Бажаємо яскравих моментів у житті, великих перемог та гідних досягнень. Бажаємо не втрачати інтерес до навчання та кожен свій день робити плідним, чудовим та неперевершеним. Нехай кожна сесія проходить легко та швидко. Нехай ваше життя завжди буде таким саме яскравим, радісним, безтурботним та веселим, як зараз – у студентські роки.

Продовжити читання “Наших креативних та кмітливих, розумних та веселих студентів гуманітарно-економічного факультету вітаємо з Міжнародним днем студента!”

Конструктивне узгодження у викладацькій діяльності: від ідеї до реалізації

16 листопада викладачі нашого університету разом із колегами з Маріупольського державного університету взяли участь у тренінгу з викладацької майстерності «Конструктивне узгодження у викладацькій діяльності: від ідеї до реалізації», який проводився у межах проєкту «Тренінг освітніх тренерів» (ГО «Вище», Саксонський центр викладання та навчання вищої освіти в Лейпцигу за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини).

Продовжити читання “Конструктивне узгодження у викладацькій діяльності: від ідеї до реалізації”

Стародавні елліни і уявити собі не могли… , або Змінюючи стереотипні форми викладання музичного мистецтва

Взаємозв’язки між світом мистецтва й цариною науки і техніки зароджувались ще за часів античності, коли люди шукали в природних явищах досконалі моделі гармонії і краси. Але, мабуть, стародавні елліни і уявити собі не могли, що відбудуться такі безпрецедентні зміни засобів трансляції і способів сприйняття інформації, завдяки яким, навіть знаходячись у різних куточках світу, одна людина зможе передавати іншій такі емпіричні навички, набуття яких вважалось можливим лише за умов безпосереднього контакту, зокрема навчати співу та гри на музичних інструментах.

Продовжити читання “Стародавні елліни і уявити собі не могли… , або Змінюючи стереотипні форми викладання музичного мистецтва”

Ми пишаємося своїми талановитими випускниками спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво)

Дар’я Ілікчиєва належить до творчої когорти здобувачів вищої освіти БДПУ періоду 2016-2020 років, які здобули освіту за освітньо-професійною програмою Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова). Це перший випуск унікальної, єдиної в Україні освітньої програми, започаткованої на кафедрі ТМНМД ФППОМ БДПУ у 2016 році. Унікальність цієї програми полягає в тому, що здобувачі освітнього ступеня бакалавр спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) отримують фахову освіту  не тільки з музичного мистецтва, а й з англійської мови, без знання якої сьогодні молодь не має можливості пропагувати національні цінності, українське мистецтво на теренах Європи та світу. Ця програма унікальна своїм змістом, програма, за результатами якої випускники стають конкурентноздатними фахівцями у світовому науковому, освітньому і, звичайно, творчому, музичному просторі.

Продовжити читання “Ми пишаємося своїми талановитими випускниками спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво)”