Підсумки інтенсивної самоосвіти викладачів кафедри прикладної психології та логопедії у незвичному 2020 році

На якому б етапі життєвого та професійного шляху не знаходився викладач, він ніколи не зможе вважати свою освіту завершеною, а свою професійну концепцію остаточно сформованою. Викладачі повинні постійно підвищувати професійний рівень, педагогічну майстерність, наукову кваліфікацію, забезпечувати високий науково-теоретичний і методичний рівень викладання дисциплін у повному обсязі освітньої програми відповідної спеціальності. Саме тому провідною формою вдосконалення педагогічної майстерності та професійної компетентності, що полягає в засвоєнні, оновленні, поширенні й поглибленні знань, узагальненні досвіду шляхом цілеспрямованої, системної самоосвітньої діяльності, спрямованої на саморозвиток та самовдосконалення особистості, задоволення власних інтересів і об’єктивних потреб освітнього закладу стає самоосвіта.

Продовжити читання “Підсумки інтенсивної самоосвіти викладачів кафедри прикладної психології та логопедії у незвичному 2020 році”

Зі словами вдячності за мистецькі дива

30 грудня ц.р. в головному корпусі БДПУ було підведено підсумки майстер-класу «Новорічна листівка своїми руками», який проводили в онлайн форматі доцентки Марина Богданова та Олена Малицька. В прямому ефірі 26 грудня викладачі факультету філології та соціальної комунікації, кафедри початкової освіти факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв разом із малечею, здобувачі вищої освіти мали нагоду власноруч виготовити новорічну листівку, яка прикрашатиме ялинку чи буде приємним вітанням із чарівним святом. 

Продовжити читання “Зі словами вдячності за мистецькі дива”

Фінансове планування – запорука успішної діяльності підприємства

21 грудня 2020 року відбулася онлайн-зустріч з фахівцем-практиком з питань організації фінансового планування та бюджетування на виробничому підприємстві Оленою Андріївною Гогунською.

Продовжити читання “Фінансове планування – запорука успішної діяльності підприємства”

Вишукані новорічні прикраси – учасникам майстер-класу

Напередодні Нового року у головному корпусі БДПУ відзначили подарунками учасників першого майстер-класу з виготовлення новорічної листівки. Суботній вечір 26 грудня зібрав більш ніж три десятки творчих людей біля своїх комп’ютерів. Це діти і дорослі, об’єднані однією метою, – начаклувати собі новорічне диво, створити святковий настрій.

Продовжити читання “Вишукані новорічні прикраси – учасникам майстер-класу”

Звіт ректора БДПУ: здобутки, перспективи, шляхи реалізації

На черговій конференції трудового колективу Бердянського державного педагогічного університету 29 грудня ректор, професор Ігор Богданов презентував щорічний звіт про виконання умов контракту у 2020 році.

Продовжити читання “Звіт ректора БДПУ: здобутки, перспективи, шляхи реалізації”

Майбутні хореографи впевнено крокують у професійне життя

Цікавою та результативною видалася в цьому році виробнича практика в закладах освіти для випускників ОПП Середня освіта (Хореографія). Фітнес. Не зважаючи на карантинні умови, майбутні хореографи мали змогу перевірити сформовані під час навчання загальні та професійні компетентності.

Продовжити читання “Майбутні хореографи впевнено крокують у професійне життя”

Наукова діяльність студентів-хореографів: результати, перспективи

Підсумки роботи за півріччя 2020-2021 н.р. підвели на останньому засіданні члени наукового гуртка «Здобутки, проблеми та перспективи роботи дитячих хореографічних колективів», який працює під керівництвом доцента кафедри Олени МАРТИНЕНКО. Засідання гуртка було проведено у формі «Віртуальна кав’ярня», де кожний міг у неформальній обстановці за склянкою запашної кави звітуватися, похвалитися науковими досягненнями, висунути пропозиції щодо планування роботи на наступне півріччя.

Продовжити читання “Наукова діяльність студентів-хореографів: результати, перспективи”

Уперше в історії БДПУ вручено нагороду «Профспілковий лідер»

На плановому засіданні первинної профспілкової організації Бердянського державного педагогічного університету 29 грудня 2020 р. уперше була вручена нагорода Республіканської профспілки працівників освіти і науки «Профспілковий лідер».

Продовжити читання “Уперше в історії БДПУ вручено нагороду «Профспілковий лідер»”

Час із користю

Участь у форум-проєкті “Викладачі 4.0” – «Персональна ефективність та управління часом» з 16–23 грудня 2020 р. – це саме те, що потрібно викладачу в звітно-передвідпустково-передсвяткову пору, оскільки тренери – професіонали, теми – актуальні, практики – дієві, матеріали – корисні та потрібні. Учасників – 700! Серед них – викладачі кафедри прикладної психології та логопедії Ганна Лопатіна та Ганна Мицик. Досвідом та знаннями ділились:

Продовжити читання “Час із користю”

Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» на гуманітарно-економічному факультеті

17 грудня та 23 грудня 2020 року на гуманітарно-економічному факультеті відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів денної й заочної форм навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

Головою екзаменаційної комісії призначено к.е.н., доцента кафедри економіки, підприємництва та фінансів Михайла Гриценка.

Продовжити читання “Захист кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» на гуманітарно-економічному факультеті”

Онлайн святкування-вчителювання

Студенти факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ, здобувачі різних курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 035 Філологія, спеціалізації 035.041 германські мови та літератури (переклад включно) та 014 Середня освіта, предметної спеціальності 014.021 англійська мова і література, які є учасниками проєкту English Acceess Microscholarship Program, отримали новий досвід викладання онлайн!

Продовжити читання “Онлайн святкування-вчителювання”