Семінар «Популяризація культурних надбань національних меншин Північного Приазов’я» як нова форма співпраці з національними спільнотами м.Бердянська

2 грудня 2020 року на платформі ZOOM відбувся міський семінар «Популяризація культурних надбань національних меншин Північного Приазов’я», ініційований кафедрою теорії та методики навчання мистецьких дисциплін Бердянського державного педагогічного університету. Метою зустрічі стало актуальне на сьогодні питання вивчення культурних надбань національних меншин Північного Приазов’я в рамках Концепції нової української школи.

Продовжити читання “Семінар «Популяризація культурних надбань національних меншин Північного Приазов’я» як нова форма співпраці з національними спільнотами м.Бердянська”

Особливості дистанційної навчальної практики в початковій школі

З 2 по 28 листопада 2020 року 21ПО група факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв проходила навчальну практику в дистанційній формі (керівники: докторка, професорка кафедри педагогіки Лариса Лісіна та доцентка кафедри педагогіки Олена Голуб).

Продовжити читання “Особливості дистанційної навчальної практики в початковій школі”

Майбутні вчителі біології, основ здоров’я, вчителі-реабілітологи про академічну доброчесність

У листопаді 2020 р. на факультеті фізичної культури спорту та здоров’я людини за участю завідувача кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації, професора Світлани Хатунцевої (гаранта освітньо-професійної програми «Здоров’я людини. Фізична реабілітація», доцента кафедри гаранта освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація» Світлани Кари та здобувачів вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 014 Середня освіта (Здоров’я людини) відбулося обговорення особливостей процесу реалізації принципів і правил академічної доброчесності в освітньому середовищі Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Майбутні вчителі біології, основ здоров’я, вчителі-реабілітологи про академічну доброчесність”

Впровадження культури академічної доброчесності

Бібліотека Бердянського державного педагогічного університету здійснює системний підхід у впровадженні культури академічної доброчесності. Так, 27 листопада 2020 року відбулась онлайн-конференція для студентів-хореографів факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв, на якій піднімалися питання стандартів академічної доброчесності, інформаційної компетентності студентів, можливостей, які надає бібліотека для освітньої та наукової діяльності. Під час віртуальної екскурсії бібліотекою учасники конференції змогли ознайомитись з розмаїттям книжкових фондів, багатопрофільними інформаційними ресурсами сайту.

Продовжити читання “Впровадження культури академічної доброчесності”

Золота медаль «Інноватика в сучасній освіті» – ще один науковий здобуток у скарбничку колективу кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін

Колектив кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін підтримує багаторічні наукові зв’язки з Національною академією педагогічних наук України. Тож, традиційно 1 грудня  викладачі кафедри (Олена МАРТИНЕНКО, Юлія ТАРАНЕНКО, Анетта ОМЕЛЬЧЕНКО, Павло КОСЕНКО, Віра БУРНАЗОВА, Юлія ПАВЛЕНКО) та здобувачі спеціальностей Музичне мистецтво та Хореографія  взяли участь у  ХVІІІ Міжнародних педагогічно-мистецьких читаннях пам’яті професора О.П. Рудницької «Неперервна педагогічна освіта в Україні і зарубіжжі: досвід, інновації, тенденції». 

Продовжити читання “Золота медаль «Інноватика в сучасній освіті» – ще один науковий здобуток у скарбничку колективу кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін”

Підвищуємо професійну майстерність

Викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету постійно підвищують свою професійну майстерність.

Продовжити читання “Підвищуємо професійну майстерність”

Співробітництво викладачів кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації з закладами освіти

Модернізація освітнього процесу, зміна вимог до всіх його учасників скеровує педагогічних працівників до пошуку та реалізації таких технологій навчання, які б викликали зацікавленість здобувачів освіти до навчання, мотивували їх до вивчення предметів, викликали бажання розвиватися. За вимогами концепції Нової української школи повинні бути змінені підходи до викладання навчальних предметів, які надали б можливість перейти від заучування матеріалу до його практичного використання.

Продовжити читання “Співробітництво викладачів кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації з закладами освіти”

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Сьогдні таке захворювання, як СНІД, відомо в кожному куточку земної кулі. Його справедливо називають великомасштабною епідемією, чумою 20-го і 21-го століть, що реально загрожує людству.

Продовжити читання “1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом”

На базі Центру викладацької майстерності «АrsDocendi» БДПУ завершилися тренінги для науково-педагогічних працівників

З 4 по 30 листопада ц. р. на базі Центру викладацької майстерності «ArsDocendi» у рамках співпраці між Бердянським державним педагогічним університетом і Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка» було проведено онлайн-тренінги «Інноваційні методики викладання та навчання у вищій школі» і «Педагогічна майстерність викладача вищої школи», у яких взяли участь 40 викладачів

Продовжити читання “На базі Центру викладацької майстерності «АrsDocendi» БДПУ завершилися тренінги для науково-педагогічних працівників”

Про нормативно-правові засади та сучасні аспекти управління персоналом з перших вуст

01 грудня 2020 р. на гуманітарно-економічному факультеті відбулось практико-орієнтоване заняття зі здобувачами 4-го курсу спеціальності 073 Менеджмент, ОПП «Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу» в рамках вивчення дисципліни «Управління персоналом».

Продовжити читання “Про нормативно-правові засади та сучасні аспекти управління персоналом з перших вуст”