Музична творчість композиторів Запоріжжя – гордість козацького краю!

Вивчення музичної культури окремих регіонів України є надзвичайно важливим для відтворення цілісної картини розвитку національного музичного мистецтва. Тож, у рамках проведення зустрічей з композиторами Північно-Східного регіону 25 листопада 2020 року відбувся круглий стіл в онлайн форматі, учасниками якого стали викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, здобувачі вищої освіти ОП Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова) та гості заходу.

Продовжити читання “Музична творчість композиторів Запоріжжя – гордість козацького краю!”

Наукові враження студентів-германістів

27 листопада 2020 року відбулась V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених «Мовна комунікація і сучасні технології у форматі різнорівневих систем». Організатором конференції є кафедра англійської філології та перекладу Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ (м. Бахмут, Україна), а співорганізатором – кафедра іноземих мов і методики викладання БДПУ.

Продовжити читання “Наукові враження студентів-германістів”

Логопедія: в нових умовах – по-новому

У зв’язку з активним упровадженням інформаційно-комунікаційних технологій швидко змінюється й стиль викладання навчальних дисциплін, відбувається активний перехід від традиційного подання знань («балакуча голова») до активного їх засвоєння шляхом інтерактивної взаємодії зі здобувачами. Досвід такої взаємодії маємо зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Логопедія. Спеціальна психологія» (204, 205 СО гр.) під час вивчення навчальної дисципліни «Логопедія».

Продовжити читання “Логопедія: в нових умовах – по-новому”

Фоточелендж від соціальних працівників

З 25 жовтня по 22 листопада тривав фоточелендж, організований здобувачами 3-го курсу спеціальності 231 Соціальна робота в рамках вивчення дисципліни «Анімаційна діяльність соціального працівника» під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти Анастасії Тургенєвої.

Продовжити читання “Фоточелендж від соціальних працівників”

Капсула часу БДПУ

2020 рік для нашого університету, як і для всього світу, став роком змін.

Змінилося наше звичне життя: живе спілкування студентів з викладачами замінили екрани моніторів, а розважальні заходи доводиться проводити лише в онлайн-форматі. Разом з цими перетвореннями видозмінилися наші цінності та пріоритети: ми стали більше цінувати спілкування з рідними та друзями, першочерговим стало здоров’я, а студенти з нетерпінням чекають на повернення в рідні аудиторії корпусів.

Продовжити читання “Капсула часу БДПУ”

Результати першого туру олімпіади з «Комп’ютерного дизайну» серед учнів шкіл міста Бердянська

Кафедрою комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики Бердянського державного педагогічного університету проведено перший дистанційний етап олімпіади з «Комп’ютерного дизайну». Метою проведення олімпіади було підвищення рівня оволодіння сучасними технологіями використання програмних засобів растрової та векторної графіки шкільної молоді.

Продовжити читання “Результати першого туру олімпіади з «Комп’ютерного дизайну» серед учнів шкіл міста Бердянська”