Профорієнтаційна робота на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини

Кафедра біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету підтримує міцні зв’язки із закладами загальної середньої освіти.

До заходу, який відбувся 8 грудня 2020 року на платформі ZOOM, були залучені учні випускних класів КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» та їхні батьки, вчителі, здобувачі вищої освіти – майбутні вчителі біології, основ здоров’я, фізичної реабілітації, викладачі кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації факультету фізичної культури, спорту та здоров’я людини Бердянського державного педагогічного університету.

Продовжити читання “Профорієнтаційна робота на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я людини”

Педагогічна практика в НУШ: новий формат

Невпинна модернізація початкової ланки освіти вимагає високої практико-орієнтованої підготовки майбутніх учителів. За Держстандартом початкової освіти змінено концепцію освітнього простору в НУШ, оновлено систему взаємодії «вчитель – здобувач початкової освіти», переглянуто життєформуючі компетентності учнів. У цьому сенсі досить вагомим є вислів методиста-класика Костянтина Ушинського, який зазначав, що «метод викладання можна вивчити з книги або зі слів викладача, але набути навички в застосуванні цього методу можна тільки тривалою практикою».

Продовжити читання “Педагогічна практика в НУШ: новий формат”

Бібліотечна літературна вітальня запрацювала у форматі онлайн-конференції. 3 грудня відбувся захід «Люди правди», присвячений Дню пам’яті жертв голодомору. Розмова йшла про тих, хто героїчно опирався злу, рятував людей, намагався розкрити страшну правду, донести її до всього світу.

Продовжити читання “”

День народження Григорія Сковороди: роздуми над афоризмами українського мислителя

3 грудня, у день народження відомого українського мислителя, байкаря, педагога Григорія Савича Сковороди, на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ у рамках проведення тижня педагогіки відбулася творча зустріч студентів 2 курсу (21 ПО та 23 ММ груп), на якій вони з захопленням обговорили життєвий шлях великого філософа, радо висловили свої міркування щодо актуальності його афоризмів у сучасному суспільстві (модераторка ‒ доцентка кафедри педагогіки Надія Щербакова). Зокрема, студенти прагнули зрозуміти цінність ідей Григорія Савича для сучасного педагога.

Продовжити читання “День народження Григорія Сковороди: роздуми над афоризмами українського мислителя”

Вітання нашим мужнім батькам!

Ми пишаємося нашими батьками. Татусями і матусями, які присвятили життя служінню країні, обравши військові професії. Вони у складний для країни час стали на захист її цілісності та суверенітету. Вони дають нам можливість навчатися, радіти мирному життю, планувати майбутнє.

Продовжити читання “Вітання нашим мужнім батькам!”