Сучасний урок зарубіжної літератури. Майстер-клас для філологів

11 грудня 2020 року закінчилася виробнича практика у студентів 4 курсу факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ. Новий етап у розвитку шкільної освіти пов’язаний із упровадженням компетентнісного підходу до формування змісту та організації освітнього процесу. Це вимагає певного підвищення професійної майстерності вчителя, оволодіння новими знаннями, сучасними компетентностями, методами і технологіями, які б дозволили йому перебудувати навчально-виховний процес відповідно до нових вимог і підходів. Саме з такими інноваціями і мали можливість ознайомитися студенти під час практики, а також під час майстер-класу «Сучасний урок зарубіжної літератури», який 20 жовтня 2020 року провела Альона Олександрівна Єсипова, учитель української мови та літератури і зарубіжної літератури, заступник директора з навчально-виховної роботи БЗОШ № 1.

Продовжити читання “Сучасний урок зарубіжної літератури. Майстер-клас для філологів”

Реально сприяти підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців

Серед ключових цілей, визначених стратегією Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти до 2022 року є «Сприяння інтеграції системи вищої освіти України у світовий освітній і науковий простір». Одним із шляхів досягнення цієї цілі є широке інформування студентів щодо їх можливостей бути залученими до процесу інтернаціоналізації ЗВО, включаючи право здобувачів вищої освіти на академічну мобільність.

Продовжити читання “Реально сприяти підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців”

Робота триває… Медіаграмотність – ключова компетентність сучасної людини

07 грудня 2020 року в Бердянському державному педагогічному університеті відбувся тренінг з медіаграмотності, тренером якого була викладач кафедри економіки, підприємництва та фінансів Тетяна Петрівна Несторенко. Захід проводився за підтримки Інституту дослідження просторового розвитку (ІДПР), Бердянського державного педагогічного університету та Академії міжнародного діалогу та журналістики «Interlink.academy».

Продовжити читання “Робота триває… Медіаграмотність – ключова компетентність сучасної людини”

Актуалізація розвитку ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»

Кафедра економіки, підприємництва та фінансів веде активну роботу з актуалізації освітньо-професійних програм,  тому викладачі беруть участь у різноманітних заходах, що організує місцева влада, бізнес та громадськість.

Продовжити читання “Актуалізація розвитку ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування»”

Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»

Гарною традицією на факультеті фізичної культури спорту та здоров’я людини БДПУ є залучення до проведення гостьових лекцій відомих науковців споріднених кафедр закладів вищої освіти. У рамках такої співпраці на запрошення завідувачки кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації, професорки Світлана Хатунцевої та доцентки Світлани Кари гостьову онлайн-лекцію провела доцентка кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Маріупольського державного університету Тетяна Шаповалова.

Продовжити читання “Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація»”

Завжди цікаво й пізнавально про Григорія Сковороду

І зроблю

Маленьку книжечку. Хрестами

І візерунками з квітками

Кругом листочки обведу.

Та й списую Сковороду

(Тарас Шевченко)

На факультеті філології та соціальних комунікацій завжди віддають данину пам’яті Григорія Сковороди. Якщо минулого, 2019 року, це відбулося у формі конкурсу знавців творчості письменника між студентами першого і другого курсів, то в 2020 дистанційне навчання внесло свої корективи у форми проведення заходів.

Продовжити читання “Завжди цікаво й пізнавально про Григорія Сковороду”

Всеукраїнська науково-практична конференція на базі кафедри педагогіки БДПУ

26–27 листопада 2020 року на базі кафедри педагогіки Бердянського державного педагогічного університету в рамках тижня педагогіки відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Психолого-педагогічний супровід фахового зростання особистості в системі неперервної професійної освіти».

Продовжити читання “Всеукраїнська науково-практична конференція на базі кафедри педагогіки БДПУ”