Участь у семінарі з розробки та інтеграції ІТ-курсу з елементами кібербезпеки в навчальні плани українських університетів

Викладачі кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики – професор Віталій Хоменко, доцент Олександр Антоненко, доцент Лілія Павленко, доцент Ганна Чуприна – взяли участь у роботі онлайн-семінару на платформі Zoom з розробки та інтеграції ІТ-курсу з елементами кібербезпеки в навчальні плани українських університетів, який відбувся 26–27 січня.

Продовжити читання “Участь у семінарі з розробки та інтеграції ІТ-курсу з елементами кібербезпеки в навчальні плани українських університетів”

До Дня соборності України: національно-патріотичний захід на ФППОМ

22 січня 2021 року на факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв була проведена виховна година, присвячена Дню соборності України.

Продовжити читання “До Дня соборності України: національно-патріотичний захід на ФППОМ”

Студентська технологічна практика на підприємствах Німеччини

Після успішного закінчення першого семестру студент першого курсу магістратури спеціальності 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти Микита Лаврик проходить технологічну практику на підприємстві WILAmed GmbH (Каммерштайн, Німеччина), що випускає продукцію для лікування пацієнтів із захворюваннями дихальних шляхів. Микита керує верстатом, який виробляє полівінілхлоридні шланги для апаратів штучної вентиляції легень методом витягування та гофрування під управлінням комп’ютера, контролює якість продукції.

Продовжити читання “Студентська технологічна практика на підприємствах Німеччини”

Поради від випускників щодо сучасних орієнтирів професійної підготовки конкурентноспроможного вчителя хореографії

21 січня 2021 року відбулася цікава та корисна зустріч випускників спеціальності «Хореографія» та здобувачів освіти різних курсів денної та заочної форм навчання Бердянського державного педагогічного університету. Організації цього заходу сприяла завідувачка кафедри Олена Мартиненко, яка вважає актуальною співпрацю з різними стейкхолдерами заради успішної підготовки майбутніх фахівців.

Продовжити читання “Поради від випускників щодо сучасних орієнтирів професійної підготовки конкурентноспроможного вчителя хореографії”

Поєднання навчання і досліджень під час реалізації освітніх програм «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація» та «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії»

Здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Біологія та Здоров’я людини. Фізична реабілітація», «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії» під керівництвом викладачів кафедри біології, здоров’я людини та фізичної реабілітації Бердянського державного педагогічного університету залучені до науково-дослідної роботи.

Продовжити читання “Поєднання навчання і досліджень під час реалізації освітніх програм «Біологія та здоров’я людини. Фізична реабілітація» та «Фізична терапія, ерготерапія у травматології та ортопедії»”

Традиційне методичне об’єднання вчителів музичного мистецтва

Щорічно в січні проводиться засідання методичного об’єднання вчителів музичного мистецтва м. Бердянська. За традицією у ньому беруть участь викладачі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін, які діляться власним педагогічним досвідом, упровадженням нових педагогічних ідей, технологій.

Продовжити читання “Традиційне методичне об’єднання вчителів музичного мистецтва”

Здобутки учасників наукового гуртка «Музикант-науковець»

Наукова робота бакалаврів середньої освіти є невід’ємною складовою підготовки конкурентоспроможних спеціалістів і одним із важливих засобів підвищення якості підготовки фахівців з вищою освітою.

Продовжити читання “Здобутки учасників наукового гуртка «Музикант-науковець»”

Бердянський державний педагогічний університет став Центром освітніх ініціатив Спілки автоматизаторів бізнесу

Ще з 2012 року кафедра економіки, підприємництва та фінансів веде активну роботу з формування цифрових компетенцій професійного спрямування у студентів фінансистів. На кафедрі розроблено курс «Інформаційні системи у фінансах», що спирається на широкозастосовуване програмне забезпечення в сфері фінансового обліку.

Продовжити читання “Бердянський державний педагогічний університет став Центром освітніх ініціатив Спілки автоматизаторів бізнесу”

Підсумки професійної самоосвіти викладачів хореографії

Сучасні виклики сьогодення, інноваційні підходи до організації освітнього процесу в ЗВО формують у викладача нової формації потребу в активній та неперервній самоосвіті. Підсумовуючи результати першого півріччя 2020–2021 навчального року, можна констатувати зростання наукової, методичної та цифрової освіченості педагогічної спільноти кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін БДПУ.

Продовжити читання “Підсумки професійної самоосвіти викладачів хореографії”

Подарували дітям свято

Чи пам’ятаєте ви, як чекали в дитинстві свята? Оця нетерплячка і «метелики в животі», зворотний відлік днів і передчуття дива. В дорослому віці свої радості – влаштувати свято.

30 грудня викладачі та студенти факультету філології та соціальних комунікацій Бердянського державного педагогічного університету завітали до комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 39 «Веселка», пріоритетним напрямом якого є запровадження інклюзивного навчання.

Продовжити читання “Подарували дітям свято”

Семінар зі штучного інтелекту на факультеті ФМКТО

30 грудня 2020 року на факультеті фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти відбувся науковий семінар «Створення системи штучного інтелекту для автономного керування безпілотними літаками військового й цивільного призначення», у якому взяли участь директор Інституту проблем штучного інтелекту НАН України, член-кореспондент НАН України, доктор технічних наук, професор Анатолій Шевченко, доцент кафедри комп’ютерних технологій в управлінні, навчанні й інформатики, кандидат фізико-математичних наук Олександр Сосницький та студенти факультету.

Продовжити читання “Семінар зі штучного інтелекту на факультеті ФМКТО”