Незвіданий БДПУ, або Як першокурсники пізнають Альма-матер

25 лютого у першому корпусі Бердянського державного педагогічного університету для журналістів-першокурсників провели ознайомчу екскурсію бібліотекою.

Здобувачі вищої освіти мали змогу власноруч «доторкнутися» до історії бібліотеки університету, дізнатися, як саме вона зароджувалася та які книги були у ній найпершими.

Продовжити читання “Незвіданий БДПУ, або Як першокурсники пізнають Альма-матер”

Майбутні вчителі початкової школи та мистецтва на шляху творчого самовдосконалення

З 24 лютого ц. р. в залах Бердянського міського художнього музею ім. І.І.Бродського розпочала працювати виставка чудового майстра ліричного пейзажу Бориса Рапопорта та талановитої мисткині Ганни Файнерман під назвою «Кольори життя».

Продовжити читання “Майбутні вчителі початкової школи та мистецтва на шляху творчого самовдосконалення”

У БДПУ відбувся перший ІТ-форум

23 лютого цього року у Бердянському державному педагогічному університеті відбувся перший ІТ-форум, який було організовано на базі кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики факультету фізико-математичної, комп’ютерної та технологічної освіти.

Продовжити читання “У БДПУ відбувся перший ІТ-форум”

Інновації у дошкільній та початковій освіті: співпраця з LEGO Foundation

23 лютого 2021 року представники Бердянського державного педагогічного університету були присутні на онлайн-зустрічі для закладів вищої освіти, які впроваджуватимуть спецкурси «Навчання через гру», «Діяльнісний підхід у початковій школі» для підготовки педагогічних працівників закладів дошкільної освіти та початкової школи, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між МОН України та LEGO Foundation.

Продовжити читання “Інновації у дошкільній та початковій освіті: співпраця з LEGO Foundation”

Вчимося в народних майстрів мистецтву витинанки

Здобувачі вищої освіти факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти мали можливість брати участь у незвичайному майстер-класі «Диво-витинанка», який проходив у Художньому музеї імені І. Бродського. Відома художниця, майстер витинанки Ірина Зяткіна розповіла про особливості побудови композиції в паперових виробах, відкрила секрети вирізування елементів орнаменту на вітальних листівках до свята. Цікава розповідь майстрині надихнула студентів на створення оригінальних витинанок власноруч.

Продовжити читання “Вчимося в народних майстрів мистецтву витинанки”

Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Музичне мистецтво»

24 лютого 2021 року на базі кафедри теорії та методики навчання мистецьких дисциплін БДПУ було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Музичне мистецтво», у якому взяли участь  здобувачі 4 курсу денної та заочної форм навчання. Організаційну частину проведення першого туру взяла на себе доцентка кафедри Анетта Омельченко, яка очолила журі олімпіади. До складу журі ввійшли доценти Світлана Сергієнко, Юрій Смаковський, а також голова методичного об’єднання вчителів музичного мистецтва м. Бердянська, учителька-методистка вищої категорії Олена Домаскіна.

Продовжити читання “Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Музичне мистецтво»”

Завершився проєкт кафедри педагогіки БДПУ «Стежками педагогічної спадщини Лесі Українки» під керівництвом доцентки Лілії Ярощук

З 1 до 25 лютого відбувся проєкт кафедри педагогіки БДПУ «Стежками педагогічної спадщини Лесі Українки» з нагоди 150-ліття від її дня народження під керівництвом доцентки Лілії Ярощук.

Продовжити читання “Завершився проєкт кафедри педагогіки БДПУ «Стежками педагогічної спадщини Лесі Українки» під керівництвом доцентки Лілії Ярощук”

Засідання ради роботодавців зі спеціальності 231 Соціальна робота

24 лютого відбулась планова зустріч із членами Ради роботодавців спеціальності 231 Соціальна робота, гарантами та групою забезпечення освітньо-професійних програм кафедри соціальної роботи та інклюзивної освіти.

Продовжити читання “Засідання ради роботодавців зі спеціальності 231 Соціальна робота”

Науково-методичний семінар-практикум для вчителів фізичної культури ЗЗСО «Сучасні орієнтири на проведення уроків фізичної культури в ЗЗСО: практичний аспект»

12–13 лютого 2021 року викладачі спеціальності «Хореографія» вперше проводили дистанційний науково-методичний семінар-практикум для вчителів фізичної культури ЗЗСО «Сучасні орієнтири на проведення уроків фізичної культури в ЗЗСО: практичний аспект». Метою семінару є співпраця педагогічної громади Бердянського державного педагогічного університету з учителями фізичної культури ЗЗСО Запорізької області, об’єднання зусиль для вирішення сучасних освітніх завдань та формування інтересу учнів до фізичної культури.

Продовжити читання “Науково-методичний семінар-практикум для вчителів фізичної культури ЗЗСО «Сучасні орієнтири на проведення уроків фізичної культури в ЗЗСО: практичний аспект»”

Звітна конференція з проходження виробничої практики здобувачами вищої освіти ОПП Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова) 405 ММ групи: результати та перспективи

20 лютого 2021 року відбулася звітна конференція з виробничої практики студентів 405 ММ групи спеціальності 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв. До участі в конференції було запрошено фахівця-практика, учительку англійської мови ЗЗСО № 7 м. Бердянська Ганну Овсієнко. Здобувачі вищої освіти проходили практику з 25 січня по 5 лютого 2021 року в закладах загальної середньої освіти Бердянська, Маріуполя, Дніпра, Новомосковська, Павлограда та Донецької області.

Продовжити читання “Звітна конференція з проходження виробничої практики здобувачами вищої освіти ОПП Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова) 405 ММ групи: результати та перспективи”

Методико-природнича діяльність майбутніх учителів початкової освіти в умовах НУШ: міжнародна платформа

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня (ОПП Початкова освіта) продовжують вдосконалюються як майбутні науковці на міжнародному рівні.

Так, здобувачі вищої освіти (31ПО гр.) взяли участь в IV Міжнародній науково-практичній конференції «Theoretical and scientific bases of development of scientific thought», яка відбулася 16-19 лютого ц. р. у м. Рим (Італія).

Продовжити читання “Методико-природнича діяльність майбутніх учителів початкової освіти в умовах НУШ: міжнародна платформа”

Вітаємо Яну Сичікову з отриманням гранту на персональний проєкт «Наноарт. Наука – це мистецтво» від House of Europe

Тільки-но ми вітали Яну Сичікову та Сергія Ковачова з перемогою у конкурсі наукової фотографії від Вікіпедії, на якому вони представили роботи в стилі Наноарт, і ось – новий привід пишатися та дивуватися!

Завідувачка кафедри фізики та методики навчання фізики Яна Сичікова отримала грант на реалізацію персонального проєкту від House of Europe!

Продовжити читання “Вітаємо Яну Сичікову з отриманням гранту на персональний проєкт «Наноарт. Наука – це мистецтво» від House of Europe”