Пам’ять про славетне минуле – шлях у майбутнє

Герої не вмирають! Пам’ять про них буде жити вічно у наших серцях, у серцях майбутніх поколінь… З твердою вірою у наш народ, у нашу силу передавали нитку єдності та добра викладачі та здобувачі вищої освіти БДПУ на концертно-виховному заході, присвяченому подіям лютого 2014 року.

Продовжити читання “Пам’ять про славетне минуле – шлях у майбутнє”

Взаємодія в системі «Викладачі кафедри початкової освіти – Вчителі ЗЗСО» як складова атестаційного процесу в умовах НУШ

Реформування початкової школи передбачає досить серйозний процес взаємодії в системі «ЗВО – початкова школа», оскільки тільки високопрофесійний учитель здатний до успішних перетворень в освітньому просторі, а його підготовка повинна відповідати запитам сьогодення.

Викладачі кафедри початкової освіти досить плідно співпрацюють із вчителями ЗССО, це не лише курси підвищення кваліфікації, а й участь в атестаційному процесі.

Продовжити читання “Взаємодія в системі «Викладачі кафедри початкової освіти – Вчителі ЗЗСО» як складова атестаційного процесу в умовах НУШ”

Візьми, принеси, прочитай, передай!

В літературно-фольклорній лабораторії пройшла акція «Міняймося книжками!»

18 лютого 2021 року в літературно-фольклорній лабораторії кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства БДПУ пройшла акція Bookcrossing «Міняймося книжками!». Студенти і викладачі факультету філології та соціальних комунікацій мали можливість обміняти свою прочитану книжку на іншу.

Продовжити читання “Візьми, принеси, прочитай, передай!”

Дитячі віршовані молитви від Степана Гериліва

Минулого тижня у ДП «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво “Світ”» вийшла друком поетична збірка співробітника кафедри соціальних комунікацій факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ, журналіста Степана Гериліва під назвою «Твоїм ім’ям мене нагородили». Це оригінальне, чудово ілюстроване, літературно-художнє видання вміщує цілу низку дитячих віршованих молитов до своїх іменних покровителів.

Продовжити читання “Дитячі віршовані молитви від Степана Гериліва”

Реквієм пам’яті

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цього дня країна вшановує пам’ять тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Продовжити читання “Реквієм пам’яті”

Зима, що нас змінила…

Безтурботно плине студентське життя… Але не всі розуміють, що багато в чому ми завдячуємо цим спокоєм людям, які стали безневинними жертвами і поклали своє життя в боротьбі за вільне майбутнє. Саме тому традиційно наприкінці лютого в БДПУ згадують Героїв Небесної Сотні.

На факультеті психолого-педагогічної освіти та мистецтв (декан – професорка Людмила Коваль) цьогорічні роковини трагедії відзначили серією заходів зі здобувачами вищої освіти.

Продовжити читання “Зима, що нас змінила…”

Українська мова – України голос

17 лютого 2021 року о 13:00 в аудиторії 5в13 серед здобувачів 1 курсу спеціальностей «Музичне мистецтво» та «Хореографія» відбулися лінгвістичні змагання «Анумо, українці!» з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

Продовжити читання “Українська мова – України голос”

Про наших переможців конкурсу наукових фотографій пишуть найпопулярніші українські ЗМІ

Минулого тижня університетська спільнота вітала переможців Конкурсу наукових фотографій – завідувачку кафедри фізики та методики навчання фізики Яну Сичікову та дизайнера Сергія Ковачова – з першим місцем у категорії «Мікроскопія».

А сьогодні нас просто переповнює гордість, адже про наших науковців написали майже всі провідні ЗМІ України.

Продовжити читання “Про наших переможців конкурсу наукових фотографій пишуть найпопулярніші українські ЗМІ”

#ЯНГОЛИМАЙДАНУ

18 лютого 2021 року студенти групи 2УМЛ факультету філології та соціальних комунікацій БДПУ відвідали захід «Янголи Майдану», що проводився в музеї «Подвиг» – філії Бердянського краєзнавчого музею, з нагоди 7-ї річниці вшанування Героїв Небесної Сотні.

Продовжити читання “#ЯНГОЛИМАЙДАНУ”