Дні науки на факультеті фізичного виховання

   Уже стало доброю університетською традицією в травні підбивати підсумки наукової діяльності викладачів та студентів, і традиційно в стінах університету проходять Дні Науки. 15 травня засідання в своїх секціях проводив факультет фізичного виховання, де зі своїми роботами виступали студенти різних факультетів.

Кафедра основ здоров’я, фізичної реабілітації та екології проводили засідання студентської секції «Актуальні проблеми біології та здоров’я людини». Проблеми здоров’я людини стосуються кожного, тому секція, яка присвячена проблемам біології та здоров’я людини зібрала слухачів з різних факультетів, серед яких були студенти і викладачі університету та економіко-гуманітарного коледжу БДПУ.

Студенти представили актуальні, цікаві та змістовні доповіді з проблем біології, екології, фізичної реабілітації та здоров’я людини. Пожвавлення аудиторії було під час виступів студентів О. Тонєвої, К. Колоколової, А. Мітяєвої, І. Колоскової, О. Глущенко, про що свідчать численні питання, на які студенти дали ґрунтовні відповіді. Свої наукові доробки щодо фізичної реабілітації при артрозі суглобів цікаво продемонструвала студентка 2 курсу факультету фізичного виховання К. Колоколова (науковий керівник – доц. С. М. Хатунцева). Ґрунтовну доповідь «Особливості адаптації студентів до процесу навчання у вищому навчальному закладі» студентки 43 ЗЛ групи факультету фізичного виховання О. Тонєвої було визнано найкращою (наук. Керівник – доц. В. М. Осіпов).

Надзвичайно цікавими та предметними були доповіді Т. Сапах «Харчування спортсменів», А. Парфонової «Вплив фізичних вправ на здоров’я жіночого організму» (керівник – к.пед.н., доц. С. І. Кара), К. Колоколової (студентки 2 курсу факультету фізичного виховання) «Мотивація навчально-професійної діяльності майбутніх фахівців фізичної реабілітації та вчителів основ здоров’я» (науковий керівник – доц. С. І. Книш), В. Барабаш «Різноманітність молюсків Азовського моря та їх значення у екосистемах» студентки 1 курсу факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв (науковий керівник – к.біол.н., доц.
В. В. Гнатюк), О. Тарасенко «Фізична реабілітація при набутих вадах серця» студент 2 курсу факультету фізичного виховання (науковий керівник – к.мед.н., доц. Л. М. Томіч) та інші.

Жваву дискусію спричинили доповіді студентів Бердянського економіко-гуманітарного коледжу БДПУ В. Федосової (наук. керівник – Г. А. Сєнченко) та Т. Добича (наук. керівник – Р. М. Водяна) про проблеми розвитку ринку екологічно чистої продукції харчування, альтернативи створення харчових продуктів у ресторанній індустрії, перспективи молекулярної кухні. 

Кафедра теорії та методики фізичного виховання проводила засідання студентської секції: «Актуальні проблеми теорії та методики фізичного виховання, шляхи їх вирішення». Обговорювання та презентації своїх досліджень студенти проводили у двох групах: роботи інформативного характеру та роботи, в яких проводилось дослідження обраної проблематики. Під час обговорення обраної проблематики були визначені кращі студентські роботи. Переможці та призери були нагороджені грамотами декана ФФВ Кушнірюка С.Г., абсолютний переможець Федальченко Андрій (42 група ФФВ) був нагороджений почесною грамотою ректора БДПУ Богданова І.Т.

Свято Днів науки університету на факультеті фізичного виховання продовжились 16 травня заходом «Інтелектуальний брейнрінг», де студенти мали змогу продемонструвати свої знання з різноманітних дисциплін, які вони вже опанували та мали змогу продемонструвати практичні навики в демонстрації вправ та асан. Участь в інтелектуальній грі брали збірні команди 1-4 курсів. Суддівська колегія підвела підсумки цієї інтелектуальної гри та оголосила переможців: студенти І курсу зайняли 4 місце, ІІІ місце – у студентів третього курсу, на другому місці збірна студентів ІV курсу, а переможцями стали студенти дружньої збірної ІІ курсу ФФВ.

Заходи, які проходили у стінах БДПУ, присвячені Всеукраїнським дням науки, 17 травня завершувались танцювальним перформансом. В Участі взяли студенти всіх факультетів університету, продемонструвавши свої хореографічні якості. Студенти факультет фізичного виховання стали окрасою цього виступу, включивши в свій виступ елементи різноманітних сучасних молодіжних танців з елементами спортивної гімнастики та амплітудними стрибками. Завершилось свято на Приморській площі нашого рідного міста Всесвітнім днем вишиванки, воно є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий зміг долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Вже традиційно студенти БДПУ беруть участь у міському заході, який присвячений Всесвітньому дню вишиванки. Дуже приємно було зустріти колег та друзів, які брали участь: студенти та викладачі БДПУ, керівництво майже всіх шкіл та гімназій нашого міста зі своїми учителями та учнями.

2 3

4 5

6 7

8 9

Руслан Літус,
старший викладач кафедри фізичного виховання ФФВ БДПУ

Світлини з архіву факультету

 


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print