Майстер-клас для школярів

До нашого повсякденного життя стрімко вриваються високі технології: «розумний дім», інтерактивні художні виставки, боти-співрозмовники тощо. Технологічна обізнаність та навички роботи з програмованими машинами стануть у нагоді фахівцям різних галузей так само, як і знання своєї професії. Сьогоднішні реалії вимагають, щоб нові покоління споживачів технологій стали активними користувачами та учасниками їх створення.
Саме тому дуже важливим є залучення молоді до цікавого світу інформаційних технологій.
Протягом 6-21 жовтня ц. р. триває Тиждень кодування ЄС, який ґрунтується на ідеї Young Advisors, групи радників комісара ЄС з цифрового напрямку Нейлі Кроуз. Ініціатива Meet and Code підтримує заходи з наукової та технологічної тематики впродовж Тижня коду ЄС і відбувається за підтримки таких організацій: SAP, Haus des Stiftens gGmbH (HDS), TechSoup Europe.
Мета Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ, – показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та інформаційних технологій, продемонструвати, як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї, розвинути навички, необхідні в сучасному світі.
Із 9 по 11 жовтня в рамках ініціативи «Meet and Code» відбулися вже традиційні майстер-класи з робототехніки та інноваційних технологій для учнів загальноосвітніх шкіл Бердянська.
Захід був організований і проведений Громадською організацією «Центр освіти дорослих» (голова – Павло Буянов – доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій БДПУ) на базі Бердянського державного педагогічного університету досвідченим фахівцем, кандидатом технічних наук Олександром Антоненком.
Основа майстер-класу – це цікава практика, під час якої бердянські школярі розвивають креативне мислення, вчаться фантазувати, винаходити і втілювати власні ідеї.
Учасники заходу змогли власноруч зібрати та запрограмувати роботів і взяти участь у цікавих змаганнях.
Загалом майстер-клас пройшов у невимушеній та захоплюючій атмосфері, завершившись нагородженням учасників.

P81010-135520 1

P81010-154152 P81009-135641

P81010-161123 P81009-150949


Павло Буянов,
доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій БДПУ
Світлини автора


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print