Літня Єврошкола: відпочинок, нові знання, подорожі

Літо для студента – найкращій час для відпочинку, трохи попрацювати, багато подорожувати і відкривати нові горизонти. Саме такий вибір цього літа зробила я, Капустєнко Юлія, студентка 4-го курсу гуманітарно-економічного факультету, коли відвідала 31-у сесію Єврошколи, що проходила з 4 по 7 липня у місті Одеса.

EU Study Days (Єврошколи) – освітній проект, що дає можливість  українським студентам та випускникам ВНЗ дізнатися більше про Європейський Союз. Проект Представництва Європейського Союзу в Україні, який здійснюється Українським освітнім центром реформ. Лектори – провідні українські та європейські спеціалісти, які займаються Європейським Союзом та інтеграційними процесами на континенті. Учасниками стали 40 студентів та представників громадських організацій з усіх куточків України.

Ми мали можливість дізнатися більше про децентралізацію від Першого секретаря Представництва ЄС Бенедикта Германна, почути і взаємодіяти з неординарним українським філософом Володимиром Єрмоленко та його лекцією «Європа як Цивілізація», дізналися про освітні проекти від Erasmus+ та перспективи магістерських програм від Erasmus Mundus, зарядилися мотивацією від Тетяни Мельник, яка ділилася з досвідом про стажування в інституціях ЄС та навчання в Коледжі Європи, а також дізналися, що таке інклюзія і які існують успішні Європейські практики від Докторки соціологічних наук Олени Дікова-Фаворської. Після отриманих знань, ми були поділені на шість команд, кожна з яких повинна була розробити проблему, презентувати її, виділити актуальність, досвід європейських країн і створити власний механізм вирішення.

Лекції були доволі потужними і насиченими, але не одними знаннями були наповнені чотири дні в Одесі. Екскурсію містом взяли на себе учасники проекту, що народилися і навчаються тут і надзвичайно люблять своє місце в ньому. Тому ми побачили не лише must-have для туристів, а й легендарні одеські вулички і будиночки з однією стіною.

На завершення 31-ї сесії ми подякували одне одному за чудовий час, мотивацію і обмінялися контактами. Як казала модератор Єврошколи Катерина Юдіна: «Якщо ви тут, то це не звичайний збіг обставин», тож маю надію, що це ще означає і «до нових зустрічей».

          Юлія Капустєнко,
студентка 4 курсу гуманітарно-економічного факультету
(Світлини з архіву автора)


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print