«Мова і соціум: етнокультурний аспект» –

Під такою назвою сьогодні, 19-го вересня, в конференц-залі БДПУ розпочала роботу ІV Міжнародна наукова конференція молодих учених на базі Інституту філології та соціальних комунікацій нашого університету. Взяти участь у конференції зголосилося 143 молодих науковці з вишів України, Білорусі, Грузії, Болгарії, Польщі, Росії…

Учасників конференції вітали: координатор міжнародної діяльності БДПУ, професор Ігор Лиман, директор Інституту філології та соціальних комунікацій Алла Сердюк, заступники директора Ольга Сєнічева та Світлана Журавльова (див. світлини).

Пленарне засідання розпочала аспірант Маріупольського державного університету Ірина Василькова.

Запланована робота пленарних та 11-и секційних засідань за наступними напрямами: соціологічний аспект вивчення мовних одиниць; психоетнолінгвістичні тенденції в сучасних дослідженнях соціуму; мова ЗМІ у соціокультурному просторі; слов’янські мови у їхній специфіці та взаємодії; типологія мовних символів; славістика в умовах глобалізації; текст і дискурс: художній, науковий, публіцистичний; Схід і Захід: міжкультурні комунікації; переклад: статус, проблеми, аспекти; літератури світу у їх перспективі; сучасні технології викладання філологічних дисциплін.

У рамках роботи конференції заплановано проведення круглого столу, присвяченого 120-й річниці з дня народження видатного російського філолога Віктора Виноградова (1894-1969).

Організовано також презентацію наукових і навчально-методичних видань з філологічних дисциплін.

Завтра конференція завершить роботу.

«Університетське Слово»
Світлини редакції


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print