Медіафест «Праволюдяність» – 2019

Вже другий рік поспіль у чудовому селищі Глібівка на Київщині відбувається медіафестиваль «Праволюдяність», який збирає студентів-журналістів з усієї України. Цього року до фестивалю долучилися студентки факультету філології та соціальних комунікацій Альона Зайцева і Олександра Бомбіна.

Мета “Праволюдяності” – навчити майбутніх журналістів захисту прав людини, сприяти дотриманню стандартів журналістської етики, які пов’язані з правами людини.

Упродовж тижня 100 кращих студентів журналістики з 24 вищих навчальних закладів України вчилися, як правильно висвітлювати питання гендерної рівності, недискримінації, протистояти мові ворожнечі в ЗМІ та активним діям на захист прав інших. Медіафест був проведений за ініціативи Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, ГО «ZMINA: центр прав людини» та Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН).

«Нам пощастило пройти конкурсний відбір і зануритися у чудову атмосферу фестивалю! Під час заходу ми знайомилися з героями п’яти груп, на які нас поділили ще перед початком фестивалю. Кожна група мала свою індивідуальну кінцеву мету, яку потрібно було втілити у репортажне фото, дизайн та стрит-арт, залежно від особи та її історії. Щоранку ми слухали лекції від провідних експертів у різних сферах висвітлення і захисту прав людини. Як зазначив координатор медіафестивалю доцент кафедри соціальних комунікацій Костянтин Шендеровський, – «Ви тут, у першу чергу, аби знати, як захистити себе та свої права. Якщо будете знати свої права, зможете захищати й інших».

Цікавий і змістовний фестиваль, який дав можливість реалізувати свої творчі здібності, познайомитися з юнаками та дівчатами з усієї України. Організатори створили сприятливі умови для спілкування та співпраці. Усі учасники та учасниці поїхали додому з подарунками – дуже приємно було отримати футболки на згадку про фестиваль та корисні книги, які ми із задоволенням передамо до бібліотеки своєї улюбленої кафедри соціальних комунікацій БДПУ», – поділилися з редакцією учасниці заходу.

Юлія Мельнікова, головний редактор «Університетського слова»

Cвітлини надані організаторами медіафестивалю «Праволюдяність»


Поділитися:

  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Print